Wind Basketball pārbaudes turnīrā Liepājā trešo vietu izcīnījuši BK Ventspils basketbolisti, kas bronzas finālā ar 94:83 pieveica principiālos sāncenšus VEF.

Ventspilnieki turnīru sāka ar zaudējumu Lietuvas Neptunas 60:82, bet otrajā spēlē pret Krievijas Parma prata atspēlēt desmit punktu deficītu un izcīnīt uzvaru 76:68. Tas nozīmēja, ka Wind Basketball pēdējā dienā Roberta Štelmahera komandai būs jācīnās par trešo vietu, bet dažas stundas vēlāk arī kļuva skaidrs, ka cīņa varētu visai principiāla – pretī stājās VEF.

Abas komandas dažādu iemeslu dēļ nevarēja spēlēt labākajos sastāvos. Piemēram, Latvijas izlases treneru rīcībā joprojām atrodas ventspilnieki Rihards Lomažs un Ronalds Zaķis, kā arī rīdzinieki Andrejs Gražulis, Artis Ate, Artūrs Ausējs un Artjoms Butjankovs. Ventspils rindās debiju piedzīvoja pieredzējušais amerikāņu saspēles vadītājs Ārons Džonsons, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Polijā un Ostrovas BM Slam Stal sastāvā izcīnīja sudraba medaļu.

Ventspilnieku maču sāka labāk un spēles gaitā sāncenšus priekšā nepalaida ne reizi, tiesa, pēdējā ceturtdaļā ļāva viņiem panākt izlīdzinājumu 79:79. Nākamie astoņi punkti jau krita rīdzinieku grozā, kas divas minūtes līdz pamatlaika beigām ļāva izvirzīties vadībā 87:79. Atlikušajā laikā tuvāk par sešiem punktiem sāncenši netika pielaisti un Ventspils svinēja uzvaru 94:83, tiekot pie kausa par trešo vietu Wind Basketball turnīra. Ingus Jakovičs guva 17 punktus un atdeva pieca rezultatīvas piespēles, 16 punkti Mārim Gulbim, debitants Džonsons izcēlās ar 14, bet 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Entonijam Bīnam.

Šīs nedēļas nogalē Ventspils Klaipēdā piedalīsies slavenā lietuviešu trenera Vlada Garasta kausa izcīņā, bet sagatavošanās spēļu cikls tiks noslēgts savā laukumā 22. un 23. septembrī, kad pie mums viesosies VTB līgas klubs Enisey.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    keda 10.09.2018, 11:27:52

    Ahhhh, piesist VEf vienmēr ir saldi :) Malači! Vesels bars jau šiem nebija, bet bkv arī ne labākajā sastāvā. Lidz ČL sākumam gan derētu saspēlēties kā nākas...

  • -1
    karlito 10.09.2018, 18:16:10

    Džonsons labi izskatījās!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: