Neizmantoto rudens ražu un citus zaļos atkritumus līdz pat novembrim iespējams bez maksas nodot atkritumu šķirošanas punktos, bet pieejamas arī citas to apsaimniekošanas iespējas.

Ābolus un citus rudens labumus (augļus, dārzeņus), kā arī nopļauto zāli līdz pat novembrim bez maksas pieņem šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a (izņemot pirmdienas).

Tāpat par dažādām rudens veltēm noteikti pateicīgi būs arī Briežu dārza iemītnieki, kuri labprāt mielojas ar āboliem, bumbieriem un dažādiem dārzeņiem, kā arī zīlēm (augļi un dārzeņi Briežu dārzā nododami labā stāvoklī, bez bojājumiem un puvuma). Ja ir vēlme iepriecināt Briežu dārza iemītniekus, gardumi tur jānogādā ar savu transportu, taču iespējams arī vienoties ar Labiekārtošanas kombināta pārstāvjiem, kas savāks sarūpēto cienastu.

Ja zaļo atkritumu nodošana šķiroto atkritumu savākšanas laukumos nešķiet ērta, iespējams iegādāties marķētos maisus, kas paredzēti atkritumiem ar svaru līdz 10 kg un pieteikt to izvešanu Labiekārtošanas kombinātā. Tāpat, sākoties lapkritim, individuālo māju iedzīvotājiem no 1. oktobra līdz 15. novembrim maisos saliktās lapas būs iespējams nodot Komunālajai pārvaldei, savukārt juridiskās personas un daudzdzīvokļu namu apsaimniekotāji pie marķētajiem maisiem lapu savākšanai var tikt jau tagad. Jāatgādina, ka pie daudzdzīvokļu namiem uzstādītajos konteineros sagrābtās lapas ievietot nedrīkst.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: