Lai gan Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija bija piespriedusi trīs spēļu diskvalifikāciju FK Ventspils futbolistam Tosinam Aijegunam, Apelāciju komisija vakar lēma atcelt šīs soda sankcijas, kas nozīmē, ka visticamāk šīvakara mačā ar Riga FC nigērietis tomēr varēs piedalīties.

LFF Apelāciju komisija iepazinusies ar Ventspils sūdzību par DK lēmumu par Tosina Aijeguna diskvalifikāciju uz trim spēlēm un naudas soda piespriešanu 170 eiro apmērā, kā arī Ventspils prezidenta Adlana Šišhanova diskvalifikāciju.

Izvērtējot lietas materiālus un pamatojoties uz Apelāciju komisijas nolikumu, komisija daļēji apmierinājusi Ventspils apelācijas sūdzību, atceļot Tosinam piemēroto trīs spēļu diskvalifikāciju un naudas sodu. Šišhanovam piemērotā mēneša diskvalifikācija gan atstāta spēkā. Viņš diskvalifikāciju saņēma par agresīvu izturēšanos pret Ventspils un Spartaka mača tiesnešiem. Atbilstoši Disciplinārā reglamenta pielikumam par šādu pārkāpumu pienākas no viena līdz trīs mēnešu diskvalifikācija, kā arī no 280 līdz 700 eiro liela soda nauda. Komisija Šišhanovam piesprieda vienu mēnesi ilgu diskvalifikāciju (līdz 19. septembrim), kā arī 400 eiro sodu.

Savukārt Tosins mačā pret Spartaku tika noraidīts par it kā tīšu sitienu sāncenšu kapteinim Aleksandaram Kosoričam, kas pēc disciplinārā reglamenta pielikuma ir trīs spēļu diskvalifikācijas un 170 eiro vērts pārkāpums. Ventspils gan iesniedza sūdzību par tiesnešu darbību šajā spēlē, taču komisija, iepazinusies arī ar tiesnešu ekspertu komisijas atzinumu un, noskatījusies spēles video ierakstu, atstāja spēkā Aijegunam piespriesto sarkano kartīti un attiecīgās disciplinārās sankcijas, ko apelāciju komisija vēlāk tomēr atcēla.

Ventspilniekiem šodien paredzēta ļoti svarīga spēle ar Virslīgas tabulas kaimiņiem Riga FC – abām komandām ir pa 37 punktiem, tās dala otro vietu, taču rīdziniekiem vēl rezervē viena spēle. Lai gan līdz sezonas beigām ventspilniekiem vēl jāaizvada desmit mači, situācija turnīra tabulā ir tāda, ka katrs no tiem var kļūt par izšķirošo medaļu sadalē. Iepriekšējās divas spēles ar Riga FC noslēgušās ar identisku rezultātu – ar 1:0 uzvarēja mājinieki.

Galvaspilsētas klubs uzvarējis jau astoņos Virslīgas mačos pēc kārtas, bet ventspilnieku kontā ir jau pieci panākumi pēc kārtas, tā ka droši var teikt, ka laukumā tiksies komandas, kas ir ļoti labā sportiskā formā. Tiesa, Ventspili jau ilgāku laiku vajā savainojumu likstas, tikai nesen ierindā atgriezušies Vadims Žuļevs un Steniu, taču kritušo joprojām netrūkst. Ventspilnieku treneriem līdz šim gan izdevies arī krīzes situācijā sarūpēt kaujas spējīgu starta sastāvu, un atliek cerēt, ka tā tas būs arī šodien.

Mača sākums pulksten 17.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    keda 24.08.2018, 12:42:34

    Jābūt labai kaujai! cerams, laika apstākļi nepatraucēs!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: