28. augustā Jaunrades namā notiks ikgadējā pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu metodiskā sanāksme. Šī gada sanāksmes tēma ir Attīstošās vides nozīme bērna personības veidošanā. Pasākumā pieteikušies 170 dalībnieki no Ventspils un novada, Talsiem un Talsu novada.

Sanāksmi atklās Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Tamane, kura godinās piecus pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekus, kuri Ventspils bērnudārzos nostrādājuši 40 gadus. Tāpat tiks godināti arī 38 pedagogi, PII Varavīksne vadītāja Kristīne Boitmane un PII Bitīte vadītāja Aija Ščelkaļina par teicamu darbu pirmsskolas izglītības iestādē, kas tika izvērtēts pedagogu motivācijas programmā Materiālā stimulēšana 2018. gadā.

Sanāksmē pārrunās pagājušajā mācību gadā sasniegto un plānu jaunajam mācību gadam. Savukārt ventiņu stāstniece un nemateriālā kultūrmantojuma glabātāja Līga Reitere atvērs savu pūra lādi un pastāstīs par patriotiskās audzināšanas iespējām pirmsskolā. Ar savu pieredzi, ieviešot jauno mācību pieeju, dalīsies Kristīne Boitmane. Tāpat svarīgus padomus pedagogiem sniegs kompetenču pieejas mācību satura veidotāja Zane Baltgaile lekcijā par mācību vides maiņu bērnam labvēlīgāka mācību procesa organizēšanā, savukārt psiholoģe un profesionālās pilnveides un tālākizglītības iestādes Droša skola vadītāja Gunita Kleinberga pastāstīs par emocionālas drošas vides nozīmi bērna attīstībā un mācību procesā.

Visas sanāksmes laikā ikviens dalībnieks varēs aplūkot Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu radošu darbu izstādi, kurā izstādīs skolotāju gatavotos mācību materiālus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: