Madonā, Smecersila mototrasē norisinājās Latvijas un Igaunijas apvienotais čempionāta posms motokrosā, šoreiz jau pēc kārtas ceturtais. Veiksmīgas sacensību dienas aizvadīja Rodeo sportisti, kas summējās ar 1. vietu un pamatīgu atrāvienu no konkurentiem komandu vērtējumā.

Sacensību pirmajā dienā piedalījās juniori, amatieri un veterāni. Mūsu jaunie sportisti Kārlis Reišulis un Aleksis Araids izcīnīja 2. un 3. vietu divu braucienu summā, kamēr Kristers Janbergs ierindojās 5. vietā. Veterāni Gvido Judeiks un Arvis Sanders neatpalika no jaunajiem censoņiem un attiecīgi savās vecuma kategorijās izcīnīja 3. un 2. vietu kopvērtējumā.

Otrajā dienā uz starta izgāja „smagā artilērija”, kur pārliecinošu uzvaru abos braucienos un vērtīgus punktus komandai MX2 klasē izcīnīja Karels Kutsars.

MX1 klasē nelielu intrigu ieviesa Toms Macuks, ar kuru Rodeo komanda panāca vienošanos līdz sezonas beigām pārstāvēt bijušo komandu un ar kuru kopā izcīnītas daudzas uzvaras. Toms savu misiju paveica lieliski, jo atgriešanās trasē un sasniegtais rezultāts pēc pleca operācijas bija vairāk nekā labs. Pirmajā braucienā 4. vieta, otrajā 6. vieta un dienas kopvērtējumā 5. vieta, piekāpjoties tikai komandas biedram Pritam Ratsepam, kuram vairāki kritieni pirmajā braucienā liedza izcīnīt vietu uz goda pjedestāla, bet, neskatoties uz to, Prits cīnījās līdz galam un pirmo braucienu finišēja sestais. Otrajā braucienā Rodeo leģionārs jau spēja izcīnīt 3.vietu un vērtīgus punktus komandai, jo tieši MX1 klase dod visvairāk ieskaites punktus.

Otro dienu pēc kārtas sacensībās bija jāstartē j85cc klasei, kur savu stabilitāti abos braucienos un čempionāta kopvērtējumā nodemonstrēja Kārlis Reišulis, kurš abos braucienos finišēja 2. vietā, nedaudz nepaveicās Aleksim Araidam - 5. vieta svētdienas sacensību izskaņā.

„Mūsu komandas stabilais sniegums visās motociklu klasēs ir panākumu atslēga kopīgai uzvarai komandu vērtējumā, prieks, ka beidzot esam spējuši atrauties no sīvākajiem konkurentiem – Rīgas MX Moduls un MX Ādaži komandām. Vēl atlicis viens sacensību posms, kurš 23.septembrī norisināsies Cēsīs, kur tad arī tiks kronēts Latvijas čempiona ieguvējs komandām un arī individuāli”, tā Rodeo motokuba vadītājs Arvis Sanders par aizvadīto posmu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Rimich 13.08.2018, 17:44:08

    Apsveicu mūsu komandu ar panākumu Latvijas čempionāta Madonas posmā! Virtuāli draudzīgais rokasspiediens Arvim un Gvido par sudrabu un bronzu individuālajā ieskaitē! Pārējiem Čaļiem arī uzslavas! MALAČI!!! Kārtējais Ieraksts Mūsu Pilsētas Panākumiem Bagātajā Motosporta Vēsturē!

  • 0
    karlito 13.08.2018, 21:56:32

    Jā,un kartējais atgādinājums,ka Ventspilij vajag savu trasi!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: