30.augustā Ventspils novada domes sēdē par bērnu nama "Stikli" vadītāju plānots iecelt esošo pienākumu izpildītāju Arvi Anderšmitu, informēja novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Šonedēļ iepriekš evakuētie bērnunama iemītnieki ir atgriezušies Stiklos un Valsts policijas un Valsts meža dienesta darbinieku vadībā apmeklējuši mežu, kurā pirms tam dzēsts plašs ugunsgrēks. Bērniem pastāstīts par to, ka ugunsnelaimes vieta nav droša. Mucenieks pauda, ka interese par ugunsnelaimes vietu bērniem būtu jebkurā gadījumā, tāpēc nolemts, ka par to pastāstīs "cilvēki ar uzplečiem", atstājot uz bērniem lielāku iespaidu par situācijas nopietnību.

Pašlaik iestādi vada pienākumu izpildītājs Anderšmits, un plānots, ka viņš ar domes lēmumu tiks apstiprināts amatā. Mucenieks skaidroja, ka bērnunama vadībā Anderšmits ir jau kopš maija. Domes priekšsēdētājs klāstīja, ka pienākumu izpildītājs ir pedagogs ar lielu pieredzi, sporta entuziasts, un strādā, lai novērstu Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) bērnunamā konstatētos pārkāpumus.

Kā vēstīts, no amata atkāpies Ventspils novada bērnunama "Stikli", kurā tika konstatēti vairāki pārkāpumi, direktors Guntis Lučins. Ventspils novada dome bērnunama direktora atlūgumu pieņēmusi.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    asd. 15.08.2018, 13:37:31

    Vai bērnu nams "Stikli" un Stiklu internātpamatskola (sk. bildi) ir viens un tas pats iestādījums?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: