Piektdien līdz ar Baltijas mēroga veikborda un starptautiskajām BMX freestyle dirt sacensībām Ventspilī tika atklāts septītais ekstrēmo un ielu sporta veidu festivāls «GGFEST». Uz aizraujošajiem trikiem pulcējās simtiem ventspilnieku un pilsētas viesu.

Veikborda kabeļa sacensībās piedalījās 15 PRO kategorijas sportisti. Pirmo vietu izcīnīja Dāvis Čeže no Latvijas, Marks Malsubs no Igaunijas un Džīno Vetzels no Vācijas. BMX sacensības tika aizvadīta dirt disciplīnā. Kopskaitā piedalījās 15 profesionāli BMX freestyle sportisti no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Nīderlandes, Vācijas, Ungārijas, Kirevijas un Apvienotās karalistes. Pirmo vietu izcīnīja ventspilnieks Viktors Kronbergs, otro – Džeks Mulds no Apvienotās karalistes un trešo – Denijs Jusa no Ungārijas.

Festivāls norisināsies trīs dienas. Sestdien, 28. jūlijā apmeklētājus gaidīs plašo mēroga programma – uz Lielā prospekta norisināsies starptautiskās strītbaikfrīstaila sacensībās «Ghetto Stunt».  Tāpat visas dienas garumā norisināsies ekstrēmo sporta veidu sacensības. Savu neatkārtojamo meistarību demonstrēs Takeši Jasutuko (Japāna), kurš ir pasaulslavens «inline» sportists un vairāku zelta medaļu īpašnieks. Viņš ir arī iekļauts Ginnesa rekordu grāmatā kā jaunākais dalībnieks leģendārajās ekstrēmo sporta veidu sacensībās «X Games» 1998 – tad viņam bija tikai 11 gadu. Dalībnieku vidū ir arī Manona Derēna no Francijas, kura šobrīd ir viena no labākajām skeitborda meitenēm pasaulē.

Sestdien norisināsies arī starptautiskās BMX Freesyle park sacensības park un street disciplīnās. Savukārt Lielajā laukumā notiks FIBA starptautiskais turnīrs «Ghetto Basket Ventspils Challenger. Airēšanās bāzē «Dampeļi» notiks SUP airēšanas mači. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: