Latvijas U18 basketbola izlase vakar, pieveicot Itālijas izlasi, nodrošināja pirmo vietu A apakšgrupā un šodien aizvadīs Eiropas čempionāta astotdaļfināla maču ar Turciju.

Eiropas čempionāts U18 vecuma grupā kopš sestdienas risinās Ventspilī, kur savas spēles aizvada A un B apakšgrupas komandas, un Liepājā, bet šodien tiks noskaidrotas komandas, kas iekļūs labāko astotniekā. Latvija turnīru sāka ar zaudējumu Horvātijai 73:77, kam sekoja grieķu pieveikšana 80:74, kas ļāva pretendēt arī uz pirmo vietu grupā.

Dienas pirmajā spēlē šajā apakšgrupā Grieķija ar 76:67 apspēlēja Horvātiju, kas nozīmēja, ka Latvijai uzvara pār Itāliju tiešām garantēs pirmo vietu. Mača sākumā nedaudz labāki bija itāļi, bet jau pirmās ceturtdaļas otrajā pusē vadību pārņēma mājinieki, tiesa, noslēdzot to tikai ar viena punkta pārsvaru - 18:17. Izšķirošie notikumi risinājās otrajā ceturtdaļā, kurā Latvija guva 35 punktus, kas ļāva puslaiku pabeigt jau ar +17 (53:36). Lieliem pavērsieniem otrajā puslaikā itāļi gatavi nebija un mājinieki, pat ļaujot atpūsties vairākiem līderiem, svinēja drošu uzvaru 90:68.

Rezultatīvākais ar 17 minūtēs gūtiem 17 punktiem bija Artūrs Žagars, bet par labāko spēlētāju Latvijas komandā pēc mača tika atzīts ventspilnieks Kristaps Ķilps (11 punkti).

Šodien pulksten 18.30 Latvijai astotdaļfinālā pretī stāsies B grupas ceturtās vietas ieguvēja Turcija, kas tāpat kā horvāti, sāka ar uzvaru (73:67 pret Vāciju), bet pēc tam piedzīvoja divas neveiksmes. Vēl pēdējā spēļu dienā Ventspilī tiksies Krievija un Itālija (plkst. 14), Grieķija un Francija (16.15), kā arī Horvātija un Vācija (20.45).

Turnīra izšķirošie notikumi no 3. augusta risināsies Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: