Eiropas līgas sezona noslēgusies FK Ventspils futbolistiem, kas viesos ar 1:2 piekāpās franču Bordeaux, divu spēļu summā piedzīvojot zaudējumu 1:3.

Savā laukumā ventspilnieki ielaida vārtus jau mača trešajā minūtē, bet viesos sākums padevās tikai pavisam nedaudz labāks. Septītajā minūtē Ventspils, kas spēlēja ar deviņiem leģionāriem un diviem vietējiem spēlētājiem, izglābās no vārtu zaudējuma, bet divas minūtes vēlāk Fransuā Kamano pēc tālas Jaroslava Plašila piespēles pārspēja Maksimu Uvarenko. Bumbu vairāk kontrolēja mājinieki, bet ventspilnieki nesēdēja tikai aizsardzībā, cenšoties tikt arī pie saviem momentiem. Laba iespēja panākt izlīdzinājumu puslaika vidū bija brazīliešu aizsargam Eliu, taču viņš no salīdzinoši labas pozīcijas pamanījās pārsist pāri vārtiem.

Diemžēl arī otrais puslaiks sākās ar ielaistiem vārtiem. Bordeaux stūra sitiens it kā nevēstīja neko ļaunu, taču pēc it kā neveiksmīga centrējuma bumba tomēr tika nogādāta vārtu tuvumā, kur Eliu un Vitālijs Jagodinskis nogulēja aizsarga Žila Kundē pieslēgšanos – 0:2... Lai gan izredzes uz veiksmi divu spēļu summā nu jau gandrīz bija zudušas (Ventspilij vajadzēja iesist trīs vārtus), ventspilnieki turpināja meklēt iespējas gūt vārtus un šī neatlaidība tika atalgota. 66. minūtē Adeleje Akinjemi no metriem 20 izdarīja sitienu kreisajā apakšējā stūrī, notverot pretkustībā sāncenšu vārtsargu Benuā Kostilu un samazinot rezultāta starpību.

Ventspilij bija arī iespējas gūt vēl kādus vārtus (darba netrūka arī Uvarenko), turklāt komanda arī tika pie vairākām standartsituācijām, taču izmantot šīs iespējas nesanāca. Līdz ar to atbildes spēlē tika piedzīvots zaudējums 1:2, bet divu spēļu summā Bordeaux futbolisti bija pārāki ar 3:1 un iekļuva UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā.

Akinjemi ar septiņiem precīziem sitieniem joprojām ir kvalifikācijas maču labākais vārtu guvējs, bet par diviem vārtiem mazāk ir uzreiz četriem spēlētājiem.

Ventspils sezonu turpinās ar Latvijas kausa maču, jau pirmdien viesos tiekoties ar Liepāja/Mogo.

Bordeaux - Ventspils - 2:1 (1:0)
Vārti: Kamano 9', Kundē 48' - Adeleke 66'
Bordeaux: Kostils, Levčuks, Kundē, Pablo, Pundžē, Plašils, Čuamenī (Vada 68'), Sankarē, Jesufs (Otaviu 78'), De Previls, Kamano (Labords 68')
Ventspils: Uvarenko, Neziri, Jagodinskis (Bulvītis 68'), Eliu, Mamā, Pedru, Mandžgaladze, Alfa (Tālbergs 74'), Aijeguns, Pavlovs (Rugins 46'), Akinjemi

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Latvija pāri visām! 03.08.2018, 12:24:20

    FKV nospēlēja godam un nemaz neizskatījās pēc dikti vājākiem, atceroties, ka spēlēja klubs ar n-tajiem miljoniem pret klubu ar knapi vienu.

  • 0
    karlito 03.08.2018, 16:13:05

    Piekrītu tev Kurzemniek!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: