Latvijas čempionātā vieglatlētikā jauniešiem un junioriem teicami startējusi ventspilniece Rūta Lasmane, izcīnot uzvaras abās savās disciplīnās, bet vēl pa zelta medaļai sagādāja Frederika Rūmniece un jaunietes sprinta stafetē.

Latvijas čempionāts U18 un U20 vecuma grupās risinājās Saldū, un to pirmajā dienā Ventspils komanda tika pie vienas zelta medaļas, kuru sarūpēja Rūta Lasmane trīssoļlēkšanā. Ventspilniece bija neapšaubāmā šo maču favorīte, jo vienīgā no sportistēm bija lēkusi tālāk par 13 metriem. 18 gadus vecā sportiste pirms nedēļas Prezidenta kausa izcīņā bija sasniegusi jaunu personisko rekordu 13,17 metri, bet Saldū zeltam pietika ar tuvāko lēcienu. Faktiski uzvara tika nodrošināta jau pirmajā mēģinājumā, kad Rūta lēca 12,68 metrus tālu, jo tāds rezultāts līdz šim nebija bijis pa spēkam nevienai no konkurentēm, bet savā labākajā mēģinājumā Lasmane sasniedza 13,04 metrus. Jauniešu sacensībās tūlīt aiz goda pjedestāla palika Sabīne Koržeņevska, kurai veiksmīgi padevās tikai divi mēģinājumi, no kuriem tālākais bija 11,34 metri.

Sacensību otrajā dienā uz Ventspili ceļoja trīs zelta godalgas. Tāllēkšanas sektorā Lasmane nebūt nebija tik vienpersoniska favorīte, jo līdzīgi personiskie rekordi bija vairākām meitenēm (Rūtai 5,97 m). Jau pirmajā piegājienā ventspilniece veica nopietnu pieteikumu medaļai, sasniedzot 5,63 metrus, bet, kā vēlāk izrādījās, ar to šoreiz pietika arī zeltam. Savukārt jauniešu mačos vēl viena ceturtā vieta Koržeņevskai. Augstlēkšanā juniorēm pārliecinoši labākais personiskais rekords bija Frederikai Rūmniecei (174 cm), taču ventspilniecei tikai ar trešo piegājienu izdevās pārvarēt savu starta augstumu 160 cm. Par trim centimetriem augstāk novietotā latiņa pakļāvās ar pirmo piegājienu, taču tālāk viņa vairs netika, tiesa, zelta medaļai pietika ar to pašu. Sacensību noslēdzošās dienas trešo zelta medaļu Ventspilij sarūpēja jauniešu 4x100 stafetes komanda Elīna Martinsone, Darja Sopova, Sabīne Koržeņevska un Luīze Dārta Sietiņa, kuras pārliecinoši aiz muguras atstāja četras citas konkurentes, uzvarot gandrīz ar sekundes pārsvaru.

Sietiņai Saldū izdevās tikt pie visa kaluma medaļām. 200 metru distanci viņai pirmo reizi izdevās veikt ātrāk par 25 sekundēm, finālā noskrienot 24,99 sekundēs un izcīnot otro vietu. 100 metru barjerskrējienā Luīze Dārta veica divus stabilus skrējienus, finālā izcīnot trešo vietu. Elīna Oliņa ar jaunu personisko rekordu 12,80 sekundes izcīnīja sudraba medaļu 100 metru sprintā U20 vecuma grupā (viņai arī septītā vieta 200 metros). Arī novadniekam Kristapam Fiļipjonokam Saldū izdevās tikt pie personiskā rekorda, 5000 metrus veicot 17:35,15 minūtēs un izcīnot trešo vietu. Viņam arī piektā vieta 2000 m kavēkļu skrējienā. Vanesa Jablonska ar priekšpēdējo mēģinājumu izrāva bronzas medaļu jauniešu sacensībās lodes grūšanā, tiesa, krietni atpaliekot no sava personiskā rekorda.

Piektdien un sestdien Ventspilī risināsies Latvijas čempionāts U16 vecuma grupā. Sacensībās ne vien noskaidros valsts labākos šī vecuma vieglatlētus, bet arī Latvijas izlases sastāvu startam Baltijas valstu komandu čempionātā, kas 21. jūlijā notiks Jelgavā.

Foto: Rūta Lasmane Latvijas junioru čempionātā triumfēju gan tāllēkšanā, gan trīssoļlēkšanā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Freds 27.06.2018, 12:02:54

    Luīzēns malacis.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: