Latvijas Nacionālā sporta padome "Ghetto Games festivāla Ventspilī" rīkošanai gatava piešķirt līdz 48 614 eiro lielu summu, lai gan biedrība "Streetbasket" valsts atbalstu lūgusi 140 000 eiro apmērā, apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

"Pamatojums ir tāds, ka mēs esam gatavi parūpēties nevis par visa festivāla izmaksu segšanu, bet tikai par to starpību, kas rodas šogad, jo pasākums ir noticis arī iepriekš. Šogad klāt ir nācis statuss - Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) pasaules tūres kvalifikācijas posms, kas, protams, paredz objektīvas papildu izmaksas. Mūsuprāt, tās ir FIBA licences izmaksas, starptautisko tiesnešu atalgojums, apsardze, naudas balvas, lielāku tribīņu uzstādīšana, komandu formas, dalībnieku ēdināšana un viesnīcas izdevumi, kā arī medicīniskās izmaksas," skaidroja Severs.

Pēc Latvijas Basketbola savienības iesniegtās tāmes, šīs pozīcijas veido kopā 48 614 eiro lielu summu.

Kad par šo jautājumu varētu lemt valdība, vēl nav zināms.

Kā vēstīts, Biedrība "Streetbasket" lūgusi valdību ar 140 000 eiro līdzfinansējumu atbalstīt starptautiskā ielu sporta un kultūras festivāla "Ghetto Games festivāls Ventspilī" rīkošanu.

Biedrībā skaidro, ka "Ghetto Games" ikgadējais kulminācijas notikums ir starptautiskais ielu sporta veidu un kultūras festivāls "Ghetto Games festivāls Ventspilī", kas norisinās kopš 2012.gada. Katru gadu pasākums pulcē 1200 šo jomu profesionāļu, sacenšoties 15 disciplīnās, kā arī 10 000 sekotāju no Latvijas un citām pasaules valstīm.

Šogad festivāla galvenais notikums būs FIBA 3x3 Pasaules tūres kvalifikācijas posms "Ghetto Basket Ventspils Challenger", kas pulcēs 16 spēcīgas basketbola komandas. Šajā sezonā FIBA 3x3 Pasaules tūres kvalifikācijas tiks organizētas Korejā, Ķīnā, Malaizijā, Krievijā, Austrālijā, Nīderlandē, Kiprā, Lietuvā, Horvātijā, Rumānijā, Itālijā, Slovēnijā, Vācijā un Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: