Projekta BALTICS ietvaros divi Augstskolas Starptautiskā radioastronomijas centra inženieri piedalījās projekta partnera Nīderlandes Radioastronomijas institūta ASTRON vadītajā divu nedēļu praksē.

Prakses ietvaros inženieri strādāja ar LOFAR antenu lauka aparatūru, kas būs nepieciešama starptautiskā LOFAR radioteleskopa Irbenes stacijas uzturēšanā.

Viens no galvenajiem prakses uzdevumiem bija ASTRON institūta teritorijā esošo LOFAR augsto frekvenču diapazona antenu masīvu (HBA - High Band Antenna) remonts un testi, tādējādi iegūstot vērtīgu pieredzi šī tipa antenu uzturēšanai reālos lauka apstākļos. Iegūtās praktiskās iemaņas tika nostiprinātas arī braucienā uz centrālajām Nīderlandes stacijām Exloo pilsētas apkārtnē.

Ventspils Augstskolas inženieri piedalījās arī ASTRON izstrādātās pārnēsājamās HBA antenu kontroles iekārtas (HBA-PC - High Band Antenna Portable Controller) attīstīšanā un testos, tādējādi ne tikai nostiprinot zināšanas par HBA antenu tehnoloģiju, bet arī piedaloties LOFAR sistēmas apkopju efektivitātes uzlabošanā.

Prakses laikā inženieriem bija iespēja gūt ieskatu arī Vesterborkas radioteleskopu uztverošās aparatūras uzturēšanas procesā, kas noderēs, veicot līdzīgus uzdevumus Irbenes radioteleskopu kompleksā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Arnis Junge 05.06.2018, 22:27:01

    Cik to studentu Augstskolā gada mācās? Kāda tad ir tendence - studentu skaits diez aug vai dilst. Tā jau izskatās, ka augstkol baigi aktīvi palikusi. Pa EHR radio arī visādas reklāmas dzirdu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: