29. aprīlī Ventspils Piedzīvojumu parkā pulcēsies lieli un mazi veloentuziasti, jo sāksies MTB kalnu riteņbraukšanas maratona 2018. gada sezona.

Šobrīd Ventspils posmā dalību pieteikuši vairāk nekā 800 dalībnieki, tajā skaitā gandrīz 50 sportisti no Lietuvas. Organizatori prognozē, ka arī šogad seriāla atklāšanas posmā piedalīsies vismaz 1000 dalībnieki.

MTB maratons notiek jau 12. gadu, un vairāk kā 5 gadus ar prieku sezonu iesāk tieši Ventspilī, kur ir ļoti piemērots klimats un trase pavasara velosezonas atklāšanai.

Ventspilī HRX maratona distances garums būs 54 km un Latvijas valsts mežu pusmaratona distances garums 27 km. Savukārt Laba kino pusaudžu distances dalībniekiem būs jāveic 10 km. Maratona distances veicēji brauks divus pusmaratona apļus, kas nozīmē, ka līdzjutējiem būs iespēja dalībniekus ieraudzīt Lemberga hūtes pakājē startā pēc pusdistances veikšanas un finišā.

Plānotā dienas kārtība Vivus.lv MTB maratona Ventspils posmā:

9:15 – 11:15 - reģistrācija “HRX” maratona, “Laba Kino” pusaudžu un “CIDO” bērnu distancēm;

9:15 – 12:15 - reģistrācija “Latvijas Valsts mežu” pusmaratona distancei;

11:30 - starts “HRX” maratona distancei;

11:40 - starts “Laba Kino” pusaudžu distancei;

11:50 - starts “CIDO” bērnu braucieniem;

Ap 12.10 - “Laba Kino” pusaudžu distances finišs;

13:10 - starts “Latvijas Valsts mežu” pusmaratona distancei;

Ap 13:30 “HRX” maratona finišs;

Ap 13:45 - apbalvošana CIDO bērnu braucieniem;

Ap 14:15 “Latvijas Valsts mežu” pusmaratona finišs;

15:30 - apbalvošana un posma noslēgums.

Sakarā ar velosacensībām Piedzīvojumu parka apkārtnē un sacensību trasē svētdien, 29. aprīlī no plkst. 11:30 līdz plkst. 16 būs daļēji ierobežota transporta kustība. Lūgums ievērot trases tiesnešu un policijas darbinieku norādījumus.

Šobrīd sacensībām pieteikušies sekojoši dalībnieki; HRX maratona distancē (54 km) – 230 dalībnieki, Latvijas valsts meži pusmaratona distancē (27 km) – 500 dalībnieki, Labs kino pusaudžu distancē (10 km) – 60 dalībnieki, Cido bērnu braucieniem (400m – 2 km) – 80 dalībnieki.

Organizatori ir īpaši gandarīti par bērnu brauciena dalībnieku lielo skaitu, jo tas liecina par aktīvā dzīvesveida popularitāti ne tikai sportistu vidū, bet ikvienā ģimenē, iesaistot bērnus. Bērnu braucienos nav sacensību princips, kurā jāuzvar par katru cenu, bet šajos braucienos tiek uzsvērtas tādas īpašības kā draudzība, izpalīdzība, neatlaidība, sevis izaicināšana un pārvarēšana. Tāpēc organizatori aicina vecākus neveidot no savām atvasēm čempionus, bet vairot viņos kustību un kopīgu aktivitāšu prieku - par čempioniem viņi vēl paspēs kļūt. Bērnu braucienos piedalās bērni no 1 līdz 9 gadiem un dalība šajos braucienos ir bez maksas.

Sacensību ietvaros arī tiks izcīnīts CAT aktīvākā braucēja tituls, kuru saņems dalībnieks, kurš uzrādīs labākos rezultātus Ventspils Piedzīvojumu parka starpfinišos un padarīs sacensības skatāmākas un spraigākas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: