Izvērtējot pārvadāto pasažieru skaitu un valsts dotāciju īpatsvaru maršrutā Nr. 6498 Ventspils–Blāzma–Ugāle–Usma–Ugāle, tika pieņemts lēmums, ka no 2018. gada 2. maija pasažieru pārvadājumi tajā vairs netiks veikti, bet, lai nodrošinātu pasažieriem iespēju tikt līdz galamērķim, veiks izmaiņas maršrutā Nr. 6083 Ventspils–Ugāle.

Papildus šīm izmaiņām grozījumi tiks veikti arī maršrutā Nr. 5203 Ventspils–Liepene.

Valsts no savas puses sedz vairāk nekā 90% izmaksu, kas rodas, nodrošinot pasažieru pārvadājumus maršrutā Nr.6498 Ventspils–Blāzma–Ugāle–Usma–Ugāle. Turklāt pārvadāto pasažieru skaits maršrutā ir ļoti mazs, un iedzīvotājiem ir iespēja tikt līdz iecerētajam galamērķim arī ar citu maršrutu autobusiem.

Turpmāk autobuss no Ventspils autoostas katru darbdienu izbrauks plkst. 17.10, bet reiss, kas Ventspilī tika uzsākts plkst. 05.45, turpmāk netiks nodrošināts. Savukārt Ugāles mehāniskajās darbnīcās reiss turpmāk katru darbadienu tiks uzsākts plkst. 6 (pirms tam – plkst. 6.35), bet autobuss, kas no Ugāles līdz šim izbrauca plkst. 8.40, no 2. maija veiks braucienu līdz pieturai Sarkanā bulta. Tāpat reiss, kas tika uzsākts Ventspils autoostā plkst.13.30, bet Ugāles mehāniskajās darbnīcās – plkst. 8.40, tiks izpildīts sestdienās (līdz šim autobuss šajā reisā kursēja arī svētdienās).

Lai iedzīvotājiem būtu iespēja biežāk izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus, maršruta Nr. 5203 Ventspils–Liepene autobuss, kas izbrauc no Ventspils autoostas plkst. 10 un plkst. 17, bet no Liepenes – plkst. 10.45 un plkst. 17.45, pasažieru pārvadājumus turpmāk nodrošinās pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās un sestdienās (līdz šim kursēja tikai otrdienās un sestdienās).

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Meldra Liepa 27.04.2018, 16:09:44

    Nu vareni! Paši braukā par nodokļu maksātāju naudu nopirktās automašīnās un lej degvielu par nodokļu maksātāju naudu - brauc, kur tik sirds vēlas, bet novada iedzīvotāji stāviet pie ratiem. Jums nekur nav jābrauc un neko nevajag.

  • 0
    Cienītais, Jūs ko? 29.04.2018, 19:18:07

    Es jau visu mūžu visiem saku - mēslu dakšas rokās un uz priekšu, ātri lietas sāks mainīties! Standarta atbilde - "ēh, nēh, ko tad es..." Nu protams, viens nav karotājs, bet desmit? Simts? Simt-desmit tūkstoši? Es arī viens neietu, bet vai tad kādai vienai personai individuāli valdošā kliķe ir iegriezusi? Nē! Iegriezusi ir visai valstij, kolektīvi! Tad lūdzu, visi simti tūkstoši neapmierināto - ceļamies un ejam! 13. jūlijs labs datums tādām lietām. :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: