Jau otro pavasari Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā norisinājās starptautiskas sacensības vieglatlētikā junioriem (U-20). Sacensībās piedalījās 10 valstu jaunie vieglatlēti, tajā skaitā arī Ventspils sporta skolas “Spars” atlētes Rūta Kate Lasmane un Frederika Rūmniece.

Sacensībās startēja sportisti no Spānijas, Ukrainas, Turcijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, kā arī Azerbaidžānas, Izraēlas un Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kā arī paši mājinieki no Baltkrievijas. Komandu cīņā ar pilniem sastāviem piedalījās pirmo piecu valstu atlēti.

Sacensības norisinājās divās dienās, kuras beidzās ar Spānijas junioru uzvaru ar iegūtiem 196 punktiem, savukārt tikai par trim punktiem atpalika paši mājinieki, bet 3. vietā ierindojās atlēti no Ukrainas ar gūtiem 186 punktiem. Ceturto vietu ieguva turki (163 p.), kuri tikai par diviem punktiem apsteidza Latvijas (5. vieta) un Lietuvas (6. vieta) vieglatlētus.

Latvijas komandas sastāvā piedalījās arī sporta skolas “Spars” vieglatlētes Rūta Kate Lasmane un Frederika Rūmniece. Par sacensību uzvarētāju trīssoļlēkšanā kļuva ventspilniece Rūta Kate Lasmane ar jaunu personīgo rekordu 13,03m, kā arī Latvijas sezonas labāko sasniegumu. Jaunā sportiste ar šo rezultātu ir izpildījusi normatīvu, lai startētu U-20 pasaules čempionātā. Savukārt Frederika Rūmniece guva 6. vietu augstlēkšanā ar rezultātu 1,70m.

Latvijas vieglatlēti kopumā Minskas sacensībās izcīnīja divas pirmās vietas, divas otrās un trīs trešās vietas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 28.02.2018, 15:31:45

    13.03 junioru vecumā cienīgs rezultāts,vēl jo vairāk Latvijā,M.Grīvai būs konkurente!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: