Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izveidojusi īsu multfilmu, kurā mēģināts skaidrot, kā izskatītos mācību process, skolas gaitas sākot no sešu gadu vecuma.

Video rullītī tiek parādīts, ka bērniem izglītības iestādē būs vecumam piemērotas nodarbības, tādējādi saprotamā veidā sešgadniekiem mācītu pirmās zināšanas un prasmes.

Ministrijas izstrādātajā īsajā multfilmā tiek skaidrots, ka bērniem būs gan saistošas nodarbības, gan arī iespēja atpūsties, tostarp guļot arī dienas miegu. Vienlaikus mācību saturs būs izstrādāts tādā veidā, ka otrajā klasē bērni būs vairāk gatavi apgūstamajai mācību vielai.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis žurnālistiem pastāstīja, ka galvenais pārmaiņu mērķis ir sekmēt to, lai bērni būtu gudrāki un prasmīgāki par mūsu paaudzi. Pārmaiņu ieviešanā paredzēta samērīga, līdzsvarota un pietiekami elastīga pāreja uz pamatizglītības apguvi, sākot no sešu gadu vecuma.

Ministrs pauda, ka sešgadnieku mācību videi jābūt atbilstošai bērnu mācīšanās vajadzībām, turklāt 1. klasē apgūstamais mācību saturs un metodika būtu atbilstošs sešu un septiņu gadu vecumā apgūstama obligātajās pirmsskolas izglītības saturam.

Politiķis uzsvēra, ka sešgadnieku mācību videi jābūt draudzīgai, paredzot vietu un laiku arī kustību aktivitātēm, tostarp pastaigām ārā. Sešgadniekiem, kā teica Šadurskis, tāpat būšot iespēja lietderīgi pavadīt laiku izglītības iestādē arī pēc mācību stundām, piemēram, apmeklējot interešu izglītības pulciņus un valsts apmaksātas pagarinātās dienas grupas.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Nif nifs 06.03.2018, 12:45:29

    Nu nevar un nevar beigt tos savus murgus. Pavisam mazajiem bērnību grib atņemt. Arguments par pieskatīšanu vispār kronis visam, it kā patlaban PII bērni netiktu pieskatīti.

  • 0
    snaiperis999 06.03.2018, 13:10:48

    Multenēm vispār ir liels spēks.Putins Krievijā,iespējams,ar multenes nodemonstrēšanu,nozvejoja balsis nākamai savai prezidentūrai.

  • 0
    Latvija pāri visām! 06.03.2018, 19:22:25

    No Šadura viepļa šķebina, vien šo ieraugot...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: