Galvenajā bibliotēkā līdz 31.martam apskatāma mākslas izstāde “Līvzeme 2017”, kurā redzami pagājušajā vasarā Lībiešu krastā mākslas simpozijā-plenērā tapušie darbi.

2017. gada vasarā jau piekto reizi biedrības “Randalist”, Milleru ģimenes, mākslinieču Agnijas Ģērmanes un Ievas Liepiņas aicināti uz mākslas simpoziju-plenēru Lībiešu krastā,  kopā pulcējās pašmāju un ārvalstu mākslinieki.

Simpozijs-plenērs notika divās daļās. Jūnijā latviešu mākslinieki gan strādāja, gan baudīja vasaras sākumu “Dzintariņu” mājās, bet jūlijā kopā ar saviem ārvalstu kolēģiem no Igaunijas, Ungārijas, Baltkrievijas un  Lietuvas pulcējās, lai darbos attēlotu Lībiešu krastu un tā iedzīvotājus. Simpozija laikā mākslinieki devās ekskursijās pa piekrasti, iepazina plenēra dalībnieku darbus, līvu ciemu vēsturi un līvu kultūru, baudīja Ērika Kāpberga akordeona spēli un līvu dziesmas, kuras dziedāja Julgī un Helmī Staltes.

Tradicionāli viena simpozija diena tiek veltīta bērniem. Šoreiz tā bija baltkrievu mākslinieces-grafiķes N.Antimonovas meistarklase.

Simpozijs noslēdzās ar šai laikā radīto mākslas darbu izstādi Mazirbes Tautas namā. Līdzīgi kā citus gadus, pēc tam izstāde ceļos uz citām pilsētām. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: