Šodien, 20. februārī Krasta ielā organizēta septiņu balto vītolu nozāģēšana. Līdz šim veiktā regulārā koku kopšana diemžēl kokus nav pasargājusi no spēcīgas kalšanas. Pagājušā gada vasarā, apsekojot koku stāvokli, Krasta ielā augošie vītoli atzīti par bīstamiem. Nozāģēto koku vietā plānoti jauni koku stādījumi.

Krasta ielas septiņi baltie vītoli līdz šim regulāri tika kopti, veicot sauso, bojāto zaru izzāģēšanu, šobrīd izvērtēts, ka koku augšanas vitalitāte ir zema un turpmākā to saglabāšanas iespējamība, neapdraudot sabiedrības drošību, nav iespējama. Šobrīd vītoli sasnieguši savus maksimālos izmērus, to augšanas vieta atrodas tuvu ielas brauktuvei un gājēju ietvei, kā rezultātā vītolu plašā sakņu sistēma ir pakļauta regulārai pilsētvides ietekmei.

Jautājums par koku nozāģēšanu izvērtēts, veicot novērojumus salapojušu koku veģetācijas periodā, kad iespējams novērtēt koka stāvokli, tādējādi pieņemot lēmumu esošos koku stādījumus nomainīt uz jauniem, paredzot iestādīt 15 jaunus kokus - krasta kļavas.

Salīdzinot ar citiem kokiem, vītola mūžs nav ilgs – katrs atsevišķs stumbrs pie augšanai labvēlīgiem apstākļiem dzīvo aptuveni 100 gadus. Tad stumbrs sāk pakāpeniski satrupēt un atmirst.

Līdzīga situācija vērojama Krasta ielas pretējā pusē, kur tika konstatēts, ka tur augošā ošu rinda ir gandrīz pilnībā nokaltusi un ir sabiedrības drošību apdraudoša. No tur augošajiem astoņiem ošiem tikai viens osis bija saglabājams.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    defаult 20.02.2018, 12:40:44

    ATDZĪTI?????????????????????????

  • -3
    Nif nifs 20.02.2018, 20:28:54

    default, tu esi vienmēr absolūti nekļūdīgs?

  • -1
    defаult 21.02.2018, 05:42:21

    Ne par to ir stāsts. Šajā portālā tā ir bieža parādība - kad ziņa, kas sastāv no 3 teikumiem, ir pilnas ar gramatikas kļūdām - tādas, kuras viegli pārbaudīt ar teksta redaktoru. Nerunāju par interpunkciju...
    Tak pārlasi un tad publicē... Piedodami, ja tas būtu kāds garais palags.

  • 0
    Nif nifs 21.02.2018, 10:32:28

    Vispār jau loģiski, ka tie koki kalst. Iela taču tikko renovēta. Tur, kur iet pāri celtnieki, visas saknes tiek nocirstas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: