Ceturtdien, 8. martā, kad visā pasaulē atzīmēs sieviešu dienu, arī Galvenā bibliotēka plkst. 17 aicina uz pasākumu „Viņa ir pelnījusi atzinību”, kas veltīts šiem svētkiem.

Ventspils bibliotēkā strādājošā Eiropas Brīvprātīgā darba veicēja Roberta Chichi no Itālijas aicina ventspilniekus iesaistīties projektā „Bossy”, kurš tiek īstenots Itālijā, un tā mērķis ir cīnīties pret diskrimināciju un dzimumu nevienlīdzību. Projekta īstenotāji izveidojuši tēmturi #leimeritaspazio (#viņairpelnījusiatzinību), lai dalītos ar cilvēku stāstiem par iedvesmojošām sievietēm.

Ja arī Tu vēlies dalīties ar savu stāstu par kādu iedvesmojošu sievieti (piemēram, mammu, vecmāmiņu, skolotāju, draudzeni vai citu) un gribi, lai to sadzird, tad uzraksti to un nosūti līdz 7. martam (ieskaitot) uz e-pastu biblioteka@ventspils.lv, tematā norādot tēmturi #viņairpelnījusiatzinību un vēstulē precizē, vai vēlies palikt anonīms. Tāpat savus stāstus iespējams uzrakstīt ar roku un iemest Galvenajā bibliotēkā īpaši sagatavotā kastē vai dalīties ar stāstu sociālajos tīklos, norādot tēmturi #leimeritaspazio, #viņairpelnījusiatzinību un #shedeservesspace.

8. martā Galvenajā bibliotēkā izstādē būs iespējams iepazīties ar stāstiem, kurus būs iesūtījuši un uzrakstījuši ventspilnieki un citi interesenti. Tāpat būs aplūkojama Robertas veidota grāmatu un fotoattēlu izstāde, kurā apkopotas spēcīgu un iedvesmojošu latviešu sieviešu biogrāfijas. Pasākuma laikā ikvienam būs iespēja lasīt un ieklausīties dzejā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: