Mūsu motokluba Rodeo braucējs Matīss Karro palīdz Latvijas izlasei iekļūt Pasaules Nāciju kausa izcīņas labāko divdesmitniekā.

Denverā par šī gada Pasaules Nāciju kausu motokrosā cīnījās 30 valstu braucēji. Par 2010. gada uzvarētājiem kļuvu ASV izlase, kura triumfēja jau sesto reizi pēc kārtas. Latvijas izlase, cīnoties ar tehniskām problēmām, ierindojās 17. vietā.

Sacensības sākās ar kvalifikācijas braucieniem, pēc kuriem 20 ātrākās izlases kvalificējas A finālam, bet atlikušās desmit cīnījās B finālā par 20.–30. vietu. Mūsu Karro MX2 klasē uzrādīja augsto septīto rezultātu, kas Latvijas izlasei kā piecpadsmitajai ļāva kvalificēties A finālam. Pārējie Latvijas izlases pārstāvji: Ivo Šteinbergs (MX1) ieņēma 17., bet Lauris Freibergs (MX Open) – 18. vietu.

A finālā notika trīs braucieni: MX1 + MX2, MX2 + MX Open un MX1 + MX Open. Matīsam ar nepilnas stundas pārtraukumu nācās veikt divus trīsdesmit minūšu + 2 apļu braucienus. Jāatzīmē, ka katrā braucienā dalībnieks iegūst tik punktus, kādā vietā viņš finišē, – ja sportists finišē pirmajā vietā, tad viņš iegūst vienu punktu. Par uzvarētāju kļūst tā izlase, kura izcīna vismazāk punktus. No sešām sportistu ieskaitēm vērā tiek ņemtas piecas labākās.

Pirmajā braucienā trasē devās MX1 un MX2 braucēji. Lielisku braucieni aizvadīja abi Latvijas motobraucēji – mūsu Karro un Šteinbergs, kuri attiecīgi izcīnīja 16. un 23. vietu. Šis rezultāts Latvijas izlasei pēc pirmā brauciena deva 39 punktus un augsto astoto vietu. Otrajā braucienā uz starta stājās Karro un Freibergs.

Ļoti neveiksmīgs starts padevās tieši Matīsam, kurš startā palika aiz barjeras un cīņu uzsāka no pēdējās pozīcijas. Mūsu braucējs nepadevās un lēnām kāpa augšā, līdz finišā spēja apsteigt pusi braucēju un ieņemt augsto 20. vietu. Lauris Freibergs, cīnoties ar tehniskām ķibelēm, ieguva 37. vietu. Izšķirošajā trešajā braucienā Šteinbergam 29. vieta, bet Freibergam – 33, kas kopvērtējumā Latvijai ar 121 punktu deva 17. vietu. Kā izrādījās, tad Šteinbergam otrajā braucienā un Freibergam abos bijušas tehniskas ķibeles ar ASV īrētajiem močiem, kas nav ļāvis cīnīties par augstākām pozīcijām.

Komandu ieskaitē vismazāk punktus deva tieši mūsu Karro, kurš MX2 braucēju kopvērtējumā izcīnīja augsto sesto vietu. Jāpiebilst, ka 2014. gada Pasaules Nāciju kauss motokrosā notiks Latvijā, Ķegumā.

Nāciju kopvērtējums

vieta izlase punkti

  1. ASV 23
  2. Beļģija 30
  3. Vācija 44

15. Igaunija 118

17. Latvija 121

28. Lietuva 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: