Ventspils jaunie basketbolisti devušies uz Spāniju, kur piedalīsies starptautiskā basketbola turnīrā.

Jaunie sporta skolas Spars spēlētāji (1995.–1996.dz.g.) pirmo reizi cīnīsies 13. Starptautiskajā basketbola turnīrā Torneo Villa de la Orotava. Par šī turnīra nozīmīgumu runā tā dalībkomandas – Real Madrid (Spānija), Caja Gran Canaria (Spānija), Seleccion Tenerife (Spānija), Regal Barcelona (Spānija), Valencia Basket (Spānija), Canterbury Las Palmas (Spānija), Weser Ems Oldenberg –, kas liekus komentārus neprasa.

Jāpiebilst, ka lielā Barselonas komanda šogad pārliecinoši uzvarēja ULEB Eirolīgas turnīrā. Tāpat arī Spānijas basketbola līga ir viena no labākajām visā pasaulē, kurā spēlējuši un spēlē Latvijas labākie basketbolisti. Spānijas augstākajā ACB basketbola līgā šosezon spēlēs divi latvieši: Jānis Blūms un Kristaps Valters.

Ventspilnieki ielozēti vienā grupā ar trīs spāņu komandām: Real Madrid, Caja Gran Canaria un Seleccion Tenerife. Mūsu jaunajiem spēlētājiem tā viennozīmīgi ir lieliska iespēja samērot spēkus ar Eiropas vienu no labāko basketbolu skolu audzēkņiem. Tāpat tā ir arī neatsverama pieredze, ko jaunie censoņi gūs šajā turnīrā, jo bieži negadās, ka ir iespēja piedalīties šāda līmeņa turnīros.

Komandas galvenais treneris Gints Fogels Ventas Balsij sacīja, ka tas ir jauniešu darba nopelns. «Radās iespēja piedalīties turnīrā Spānijā, ko nedrīkstēja laist garām. Protams, viss maksā naudu, bet sacensties ar tāda līmeņa komandām bieži negadās. Tāpēc jāizsaka liela pateicība Nike, Ventspils brīvostas pārvaldei, sporta skolai Spars un, protams, spēlētāju vecākiem, ar kuru palīdzību mēs varam piedalīties šajā turnīrā. Žēl, ka uz Spāniju netiek visi basketbolisti, jo vairākiem ir lielākas vai mazākas traumas. Katrā ziņā šī būs izcila iespēja novērtēt, kā mēs izskatāmies Eiropas līmenī,» stāsta Fogels.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: