Jaunā Zemgales Olimpiskā centra stadiona atklāšanas spēlē FK Jelgava ar rezultātu 2:1 spēja pieveikt Anglijas Premjerlīgas vienību Blackpool.

Anglijas Premjerlīga – tas skan spēcīgi un izaicinoši. Tikai labākajiem ir lemts spēlēt šajā līgā, un ne katram futbolistam karjeras laikā izdodas arī mēroties spēkiem ar kādu no šīs līgas pārstāvēm. Šoreiz iespēja sacensties ar Latvijas baņķierim Valērijam Belokoņam piederošo futbola klubu Blackpool bija arī vairākiem Ventspils spēlētājiem – Igoram Savčenkovam, Pāvelam Hohlovam un Vitālijam Petkevičam, kuri meistarību pilnveido Jelgavas klubā.

Spēlē ar 2:1 uzvaru negaidīti izcīnīja Jelgavas futbolisti. Lai gan Blekpūlas spēlētāji jau no spēles sākuma krietni vairāk kontrolēja bumbu un veidoja vairākus uzbrukumus, uzvaru tas viņiem neļāva izcīnīt. Pirmos vārtus jaunajā futbola stadionā pēc rupjas Blackpool vārtsarga kļūdas, kad viņš īsti netrāpīja pa bumbu, guva Vladislavs Kozlovs. Pirmā puslaika otrajā pusē pēc skaistas saspēles jau 2:0 panāca bijušais FK Ventspils un FC Tranzit uzbrucējs Oļegs Malašenoks, kurš eleganti bumbu pārcēla pāri vārtsargam. Otrajā puslaikā viesi spēja rezultātu samazināt līdz 1:2, kad precīzi sita Brets Ormerods, bet tas arī bija viss, uz ko viņi bija spējīgi. FK Jelgava jaunā laukuma atklāšanu varēja svinēt ar 2:1.

Ventspilnieks un FK Jelgava futbolists Vitālijs Petkevičs Ventas Balsij atklāja, ka motivācija spēlēt pret tik spēcīgu komandu un vēl pie pilnām skatītāju tribīnēm ir dubulta. «Ir ļoti jauki, ka tieši mums bija iespēja uzspēlēt pret tāda līmeņa komandu, kas vēl pie tam atbrauca pie mums uz Latviju. Domāju, ka lielākā daļa Blekpūlas spēlētāju nemaz nezināja, uz kurieni ir atbraukuši un ar ko viņiem būs jāspēlē. Pirms spēles, protams, necerēju uz panākumu, bet tas nenozīmēja, ka dosimies laukumā un padosimies. Tieši pretēji, cīņasspars un motivācija bija augstākajā līmenī. Pirms spēles domāju, ka rezultāts varētu būt 0:1 vai 0:2 mums par sliktu, bet laukumā viss bija citādāk. Kad spējām izvirzīties vadībā ar 2:0, radās pārliecība, ka varam arī uzvarēt šai spēlē,» priecīgi sacīja Petkevičs.

Jāpiebilst, ka līdz šim vienīgā Premjerlīgas komanda, kura aizvadījusi pārbaudes spēli Latvijā, bija Ipsvičas Town, kas 2000. gadā spēkojās ar Rīgas vienību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: