No šodienas līdz 10. septembrim Ventspils jaunrades nams pilsētas iedzīvotājiem un viesiem piedāvā interaktīvu iepazīšanās nedēļu ar jaunizbūvēto namu un tā iespējām.

 Iepazīšanās nedēļā tiks piedāvātas dažādas tematiskas atvērto durvju dienas - sporta, deju, mūzikas un teātra, astronomijas, tehniskās jaunrades, vizuālās un lietišķās mākslas un citu interešu izglītības programmu dienas.

Vakar Ventspilī, Maiznieku ielā 11, svinīgi atklāja Ventspils jaunrades namu, kurā atradīsies arī Latvijā vienīgais planetārijs ar observatoriju. Planetārijs un observatorija izveidoti, rekonstruējot 1904. gadā būvēto Ventspils Latviešu biedrības namu Eiropas Reģionālās attīstības fonda "Jaunrades nama attīstības projekta" gaitā.

Līdzās jau tradicionālajām nodarbībām - deju, keramikas, mākslas un mūzikas ierakstu studijām un automedelismam - būs iespējams nodarboties ar tādām programmām kā kino-video, radioelektronika, astronomija un robotika, kas būs atbalsts skolēniem un jauniešiem, kuriem ir padziļināta interese par šīm zinātnēm.

Kopējās nama rekonstrukcijas izmaksas ir 2,7 miljoni latu, un 18 mēnešus ilgos būvniecības darbus sadarbībā ar Izglītības pārvaldi un Ventspils pilsētas pašvaldības iestādi "Komunālā pārvalde" veica būvuzņēmējs SIA "Pilsbūve".

Projektu, piesaistot gan Eiropas Savienības fondu, gan valsts budžeta līdzekļus, kā arī nodrošinot pašvaldības līdzfinansējumu, plānots īstenot līdz 2010. gada 22. septembrim. Kopējās projekta izmaksas paredzētas 3 miljonu latu apmērā, tai skaitā - Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 2,4 miljoni latu, Valsts budžeta dotācija - 130 tūkstoši latu un pašvaldības finansējums - 470 000 latu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: