Sākot ar 1.septembri Ventspils Reiss apkalpotajos starppilsētas maršrutos ir ieviesta maksa par bagāžas pārvadāšanu.

Ventspils Reiss valdes priekšsēdētājs Artūrs Lieģis stāsta, ka starppilsētu maršrutu pasūtītājs ir valsts SIA Autotransporta direkcijas personā. Tā kā minētais uzņēmums bagāžas maksu nebija noteicis, tas bija jādara pašam Ventspils Reisam.

Lieģis atklāj, ka bagāžas pārvadāšanas maksas lielumu uzņēmums varēja noteikt pēc saviem ieskatiem. Ventspils Reiss izvērtēja citu pārvadātāju pieredzi un izvēlējās 10% no braukšanas biļetes cenas. Citiem pārvadātājiem esot arī 20% no biļešu cenas, ir arī konstanta summa. Līdz ar to, piemēram, uz Rīgu, kur Ventspils Reisa autobusā biļete maksā 4,7 latus, par bagāžu būs jāpiemaksā 47 santīmi.

Lieģis uzsver, ka tas ir arī pasažieru bagāžas drošībai, jo ir bijuši gadījumi, kad bagāža pazūd. Tagad ap somas rokturi tiek aplikti marķējumi un pasažierim izkāpjot ārā, autovadītājs var pārliecināties, ka viņš saņem tieši savu bagāžu.

Atbilstoši noteikumiem, pasažierim ir tiesības autobusa salonā bez maksas pārvadāt rokas bagāžu, kas ir viegli pārnēsājama un kuras veids un iesaiņojums atļauj to bez grūtībām novietot paredzētajā vietā. Bagāžas izmēri nedrīkst pārsniegt 60x40x20 cm (garums, augstums, platums). Lielākas somas ir jānovieto autobusa bagāžas nodalījumā un par to ir jāmaksā. Autobusos bez maksas drīkst pārvadāt kruķus, bērnu un invalīdu ratiņus. Par bagāžu jāmaksā arī tiem pasažieriem, kuriem ir tiesības uz braukšanas maksas atvieglojumiem, tai skaitā invalīdiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: