Labklājības ministrija līdz 26. janvārim izsludina iedzīvotāju balsošanu par izvirzītajiem pretendentiem konkursā „ Gada balva sociālajā darbā 2023”. Starp nominantiem ir Ventspils Sociālā dienesta darbiniece darbam ar Deinstitucionalizācijas (DI) mērķa grupām Kristīne Ļeščenko.

Kristīne Ļeščenko ir sociālā darbiniece, kurai piemīt apbrīnojama spēja jebkurā situācijā saglabāt profesionalitāti, ievērot ētikas principus, kā arī rādīt piemēru kolēģiem resursu apzināšanā, problēmsituāciju risināšanā un drosmē ieviest jaunus risinājumus. Ar sadarbības partneriem komunikācija vienmēr ir profesionāla, bet sirsnīga, kā rezultātā pašvaldības ietvaros sadarbība ir ļoti efektīva, ātra un uz rezultātu vērsta.

Sākot ar 2023. gadu Kristīnes pārziņā ir darbs ar klientiem, kuri tikko kļuvuši pilngadīgi un kuri līdz šim dzīvojuši bērnu aprūpes centros vai audžuģimenēs. Ikdienā Kristīne kontaktējas ar ģimenēm, kurās ir bērns, jaunietis vai pieaugušais ar smagiem funkcionāliem traucējumiem.

Kristīne jau vairākus gadus strādā ar DI mērķa grupām un ir stabils starpposms starp pakalpojuma pieprasītāju un pakalpojuma sniedzēju. 2023. gadā Kristīne uzsākusi DI pakalpojumu piešķiršanu Ukrainas civiliedzīvotājiem, tādējādi veicinot komunikāciju starp Ukrainas kara bēgļiem un pašvaldību.

2023. gadā Kristīne ir identificējusi iztrūkstošos posmus DI projekta pakalpojumu nodrošināšanā un, sadarbībā ar Sociālā dienesta vadību, izstrādājusi jaunus Sociālā dienesta iekšējās dokumentācijas paraugus. Vienlaicīgi Kristīne ir izveidojusi ļoti stabilu un veiksmīgu sadarbību ar Kurzemes plānošanas reģionu un dienas centru “Cimdiņš”. Klienti no tā ieguvuši savlaicīgu dokumentācijas sakārtošanu un pakalpojuma saņemšanu. Ar Kristīnes aktīvu līdzdalību pašvaldībā tika stiprināta Sociālā dienesta kā resursa loma Ukrainas civiliedzīvotāju vidū - sniedzot informāciju un atbalstu personām ar invaliditāti un vecākiem, kuru bērni ir ar funkcionāliem traucējumiem.

Kristīne ir viens no vadošajiem speciālistiem pašvaldībā, veidojot starpprofesionālu komandu darbā ar atsevišķiem gadījumiem. Vienlaikus Kristīne veido veiksmīgu sadarbību ar Ventspils valstspilsētas pašvaldību jomās, kuras skar DI procesu un visiem pakalpojumiem, kas pieejami personām ar garīga rakstura un funkcionālajiem traucējumiem.

Konkursa mērķis ir apzināt sociālos darbiniekus Latvijā, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas sociālā darba praksē (sociālajos dienestos, to struktūrvienībās, ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās, nevalstiskajās organizācijās un citās sociālo pakalpojumu sniedzēju institūcijās, kā arī citās institūcijās, kuras  nodrošina sociālā darba pakalpojumu), sniedz profesionālu atbalstu iedzīvotājiem dažādu sociālo problēmu risināšanā un novēršanā, pagodināt visprofesionālākos un atsaucīgākos sociālos darbiniekus, kā arī popularizēt un veicināt sociālā darba attīstību, profesijas prestižu un labo praksi.

Balsot par Kristīni var ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: