Jaunā gada pirmajā mēnesī kultūras pasākumu cienītāji aicināti apmeklēt dažādu žanru izrādes un koncertus teātra namā “Jūras vārti” un koncertzālē “Latvija”.

Jau sestdien, 6. janvārī plkst. 16.00 teātra namā “Jūras vārti” būs iespējams skatīt izrādi “Viens pats mājās Ziemassvētkos”, ko izveidojis režisors Klāvs Knuts Sukurs, populārās filmas sižetam līdzīgus notikumus attīstot tepat Latvijā.

Savukārt ceturtdien, 11. janvārī plkst. 19.00 “Jūras vārtus” pieskandinās grupas “Galaktika” slavenākie hīti un jaunākās melodijas. Populārā šlāgermūzikas grupa ziemā un pavasarī dosies koncerttūrē pa visu Latviju, bet aizsāksies tā tieši ar koncertu Ventspilī.

Vien divas dienas vēlāk – sestdien, 13. janvārī plkst. 17.00 – ieskanēsies arī koncertzāle “Latvija”, kuru ar klaviermūzikas šedevriem pieskandinās pianisti Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini. Pianisti spēlēs dažādos sastāvos – solo, duetā un pat trio – visā krāšņumā parādot trīs flīģeļu spēku. Šis koncerts aizsāks koncertzāles "Latvija" 5 gadu jubilejas sezonu, kurā klausītājiem tiks piedāvāti vairāki vērienīgi muzikālie notikumi.

Īpaša diena teātra namā “Jūras vārti” būs 20. janvāris (sestdiena), kad divas reizes tiks izrādīts koncertuzvedums “Atgriešanās Latgolā”. Tas būs skatāms un klausāms plkst. 14.00 un plkst. 18.00. Kopā ar režisoru Valdi Lūriņu iestudējuma veidošanā iesaistījušies komponists Valdis Zilveris, dziesmu tekstu autors Jānis Peters, Latvijas Nacionālā teātra aktieri un grupa “Baltie lāči”.

Šajā pašā dienā plkst. 16.00 koncertzālē “Latvija” izskanēs tradīcijām bagātā bardu saieta “Tatjanas diena” galā koncerts. Šogad Ventspilī ieradīsies 13 pilsētu pārstāvji no desmit valstīm.

Piektdien, 26. janvārī plkst. 19.00 ar izrādi “Kankuna” teātra namā “Jūras vārti” viesosies M. Čehova Rīgas Krievu teātris. Tās centrā ir divi laulātie pāri – Reme un Visente, Laura un Pablo –, kas pazīstami veselu mūžību, labi saprotas un katru gadu ceļo kopā. Tomēr diez vai kāds no viņiem varēja iedomāties, pie kā novedīs sentimentālais tosts un saviļņotās Remes nejaušā atzīšanās. Izrāde krievu valodā ar titriem latviešu valodā.

Mēnešu repertuāru noslēgs vēl viens koncertzāles “Latvija” 5 gadu jubilejas sezonas koncerts. Sestdien, 27. janvāri plkst. 17.00 izskanēs slavenā Ludviga van Bēthovena Piektā simfonija, ko izpildīs Liepājas Simfoniskais orķestris un diriģents Murats Cems Orhans, klausītājiem piedāvājot kopīgu koncertprogrammu ar sitaminstrumentu virtuozu Guntaru Freibergu.

Vairāk informācijas mūsu mājas lapās jurasvarti.lv un koncertzalelatvija.lv, kā arī sociālajos tīklos!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: