Evikas Siliņas valdībai, kas pārkāpusi simboliskajai 100 dienu robežai, politologi neprognozē vieglu turpmāko darbu. Acīmredzot sarežģīta nākotne sagaida arī visu koalīciju, kurā kopš septembra strādā ZZS frakcija.

Tomēr pieredzējušais politiķis, ZZS frakcijas deputāts, kuram ir darba pieredze gan koalīcijās, gan opozīcijā, ventspilnieks Jānis Vucāns pašreizējās koalīcijas izredzes vērtē optimistiski, jo «pretējā gadījumā nevajadzēja iet koalīcijā».

Jums ir liela pieredze politikā. Kā vērtējat tagadējo koalīciju?
– Pašreizējā koalīcija izveidojās, pateicoties tam, ka tie politiskie spēki, kuri strādāja iepriekšējā koalīcijā pēc 14. Saeimas vēlēšanām, nebija gatavi kompromisiem. Tā rezultātā jautājumi, kas prasīja kopīgu vēlētājiem apsolītu lēmumu pieņemšanu, nevirzījās uz priekšu. Pēc tam parādījās iespēja veidot citu kombināciju un veidot valdību no tiem politiskajiem spēkiem, kas izrādījās spējīgi apvienoties, panākot soli viens otram pretī un atsakoties no dažām sarkanajām līnijām. Pagaidām grūti apgalvot, vai pašreizējā valdība spēs sasniegt lielus mērķus. Svarīgi, ka dialogs starp partiju un frakciju vadītājiem ir izveidots, visneatliekamākie darbi ir izpildīti un ir nosprausti nākamie soļi. Runa ir par jautājumiem, kas ir svarīgi ne tikai partijai, bet arī visiem iedzīvotājiem, tāpēc to risināšanai ir nepieciešami kompromisi.

Pilnu interviju var lasīt 2023. gada 29. decembra laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Latvija pāri visām! 04.02.2024, 23:33:27

    Irsā līdēji un tautas nodevēji atkalpo tikšanu pie siles.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: