19. novembrī Ventspilī, Rūpniecības ielā 4, no plkst. 11 līdz 18 notiks bezmaksas automobiļa pārbaude, kurā vadītājam būs iespēja noskaidrot, vai auto pilnvērtīgi sagatavots ziemas ceļiem.

Pagājušajā gadā līdzīgā akcijā Latvijā tika pārbaudīti aptuveni 350 automobiļi. Pārbaužu laikā tika noskaidrots, ka katram desmitajam auto ziemas riepu protektora līmenis bija zem atļautās normas.

''Tuvojoties ziemai, automašīnas uzturēšanā pastiprināta uzmanība jāpievērš atbilstošu ziemas riepu nomaiņai, degvielai un tās daudzumam bākā, logu slotiņām un šķidrumam un bremžu stāvoklim. Atskatoties uz iepriekšējā gada rezultātiem, redzam, ka šādas pārbaudes ir ļoti vajadzīgas un autovadītāju vidū augsti novērtētas'', uzsver Drošas Braukšanas Skolas direktors Jānis Vanks.

Pārbaužu laikā:
    • Noteiks ziemas riepu atbilstība likumam un drošas braukšanas pamatprincipiem - tās ir darba kārtībā, ja nav vecākas par pieciem gadiem, kā arī riepu protektors seklākajā vietā nav mazāks par 4 līdz 5 milimetriem;
    • Pārbaudīs automašīnas akumulatora darbību;
    • Apsekos automašīnas lukturus, lai noskaidrotu, vai tie ir atbilstoši noregulēti un neapžilbina pretim braucošos;
    • Pārliecināsies, vai auto uzpildīts ar sezonai atbilstošu logu šķidrumu, un pārbaudīs logu slotiņu kvalitāti, lai nepieciešamas gadījumā tās varētu nomainīt;
    • Sniegs konsultāciju par drošu braukšanu ziemā un veicamajiem priekšdarbiem, lai sagatavotu auto ziemas sezonai.

Pēc pārbaudes autovadītāji saņems speciālistu slēdzienu, kas palīdzēs atbilstoši sagatavoties ziemas braukšanas sezonai.

Circle K Latvia degvielas kategorijas vadītājs Gatis Titovs norāda, ka tikpat svarīgs faktors kā auto tehniskais stāvoklis, ir arī kvalitatīva degviela bākā. ''Iestājoties aukstajam laikam un salam, ieteicams pārbaudīt degvielas filtrus. Speciālists pārliecināsies, vai filtri ir tīri un labā tehniskā stāvoklī – ja nepieciešams, tie būs jānomaina. Dīzeļdzinēja automašīnām jāpārliecinās, vai filtros nav uzkrājušās vasaras degvielas paliekas – temperatūrai samazinoties zem 0 grādiem, auto bākā jābūt tikai arktiskajai dīzeļdegvielai,'' skaidro Gatis Titovs.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    qwerty 14.11.2023, 14:10:41

    Kurš pārbaudīs autovadītāju gatavību ziemai???

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 14.11.2023, 14:23:55

    Man Volg jau sen ka ir pārbaudit.Prekš tam iekš man muiž ilg Gads strādat man Kalej Mārtiņ (tō Vārd akurat,ka iekš tō film pa mell Vēz spīl).
    Tō ir Cilvēk,kas mācet viss Darb,kas vaidziks.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: