22. novembrī plkst. 19.00 uz teātra namu “Jūras vārtu” skatuves kāps viena no jaudīgākajām latviešu rokgrupām “Dzelzs vilks”, ar koncertu atzīmējot vairāk nekā 30 gadus uz skatuves un svinot nesen iznākušo albumu “Jauni”.

Koncertā “Dzelzs vilks. Jauni 30” ar pilnu jaudu izskanēs gan klausītāju iemīļotas kompozīcijas, gan retāk atskaņoti skaņdarbi, gan arī “Dzelzs vilka” jaunākā daiļrade.

“2021. gadā “Dzelzs vilka” 30 gadu jubileju svinējām klusāk, jo lielāki pasākumi nevarēja notikt, bet šogad ar grupas jaunāko studijas albumu “Jauni” azotē esam nolēmuši atzīmēt šo jubileju lielākā koncertturnejā, ņemot līdzi spilgtāko “Dzelzs vilka” mūzikas bagāžu un raugoties nākotnē ar jaunu mūziku,” stāsta “Dzelzs vilks” mūziķi.

 “Dzelzs vilks” jau mazliet vairāk nekā trīs gadu desmitus ir eksplozīva parādība pie Latvijas rokmūzikas debesīm gan grupas skaņu ierakstos, gan uz koncertu skatuvēm. Ar 15 studijas albumiem un septiņām Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvām azotē “Dzelzs vilks” nemainīgi pulcina koncertos visu paaudžu fanus, ik uzstāšanās reizē noturot klausītājus uz spēcīga rokmūzikas viļņa.

“Kad tiks nodibināta Latvijas rokenrola slavas zāle, “Dzelzs vilks” būs pirmajā pieciniekā no tajā iekļaujamajām apvienībām. [..] šī ir mūzika pieaugušiem cilvēkiem. Kuri vēl arvien ir jauni,” tā par grupas svaigāko albumu “Jauni” raksta kultūras žurnālists Toms Treibergs. “Šis albums ir tieši mums un par mums,” vērtē kritiķe Dace Volfa, bet kultūras un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, raksturojot “Dzelzs vilka” jaunāko veikumu, izsaucas: “Joprojām krūtīs sit!”.

Grupu “Dzelzs vilks” 1991. gadā Mālpilī dibinājis tās solists, ģitārists un dziesmu autors Juris Kaukulis, kura balss tembrs, harizmātiskā uzstāšanās maniere un nenogurdināmā enerģija nav sajaucama ne ar vienu citu. Grupas sastāvā šobrīd muzicē arī Kaspars Tobis (sintezatori), Mārcis Judzis (bungas) un Kārlis Alviķis (bass).

Grupas klasika “Uijā uijā nikni vilki”, “Balerīna”, “Oranži mati”, “Ļauj man tevi” , kā arī jaunākās dziesmas no studijas albuma “Jauni” – topu virsotnes iekarojušās “Ir” un “Tu negaidīji rītu”, kā arī “Tās vēl nav beigas” no populārās kinofilmas “Klases salidojums” -,  ir iegūlušas ne tikai raidstaciju viļņos, bet arī klausītāju sirdīs.

Biļetes iegādājamas biļešu tirdzniecības tīklā “Biļešu paradīze”, kā arī teātra nama “Jūras vārti” un koncertzāles “Latvija” kasēs.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Gārfilds 13.11.2023, 12:49:56

    Uzbūvēja koncertzāli. Paskatoties uz vēsturi, koncertzālē koncertē vien kaut kādi šipkēviči un maigās rociņas. Fomins, Dzelzs Vilks un pārējie tiek novīzēti uz JV. Tad kam par 30 miljoniem tika uzbūvēta tā latvija?

  • 0
    Heinrich 13.11.2023, 13:28:13

    Kā-kam?
    Puzes pundurim,iespējams.Visiem tādiem maziem vīreļiem tak esot lielummānija.

  • -2
    Kristiāna 13.11.2023, 14:53:12

    Ventspilī ir uzcelta augstas kvalitātes akustiskā koncertzāle, ar ērģelēm. Tā arī ir paredzēta akustiskiem koncertiem, tādus tā spēj vislabāk parādīt. Tas ir tās galvenā vērtība un unikalitāte. Jūras vārti ir paredzēti tādai populārajai mūzikai, kam ir nepieciešama apskaņošana.
    Un sporta zāles ir paredzētas sportošanai .
    Protams, var jau uztaisīt vienu zāli, kuru izmanto visas, bet tad tajā kvalitatīvi nevarēs darīt neko. Un pēc tā, cik ļoti apmeklēti pēdējā gada laikā ir koncerti - liela daļa Ventspilnieku, un es pat teikšu kurzemnieku, jo ierodas arī grupas ar autobusiem, spēj to novērtēt un saprast.

  • -1
    SIA "Kurzemes filharmonija" 14.11.2023, 13:12:27

    Labdien! Koncertzāle "Latvija" jau sākotnēji būvēta un ir piemērota augstvērtīgiem akustiskajiem koncertiem tādiem kā simfoniskās mūzikas, kamermūzikas, kormūzikas, ērģeļu, džeza utml. mūzikas koncertiem, kuriem nav nepieciešama papildus pastiprināta apskaņošana. Grupas “Dzelzs Vilks” jaudīgais skanējums prasa pilnu apskaņošanu un tehniski viskvalitatīvāk tas ir iespējams teātra namā "Jūras vārti" un tieši tāpēc koncerts tiek organizēts teātra nama Lielajā zālē.
    Laipni lūgti uz koncertu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: