Rīgas Motormuzeja telpās Satiksmes ministrijas organizētā pasākumā notika uzvarētāju paziņošana kategorijās ''Ceļu satiksmes drošākā pilsēta'' un ''Ceļu satiksmes drošākais novads''. Ventspils otro gadu pēc kārtas atzīta par satiksmes ziņā drošāko valstspilsētu Latvijā.

Lai noskaidrotu atbildīgākos novadus un valstspilsētas, kas pievērš pastiprinātu uzmanību ceļu satiksmes drošībai, tika apkopoti un analizēti dati par ceļu satiksmes negadījumiem pašvaldībās un veikta iedzīvotāju aptauja.

Apbalvošanas pasākumā piedalījās satiksmes ministrs Kaspars Briškens, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Satiksmes ministrijas Sabiedriskā transporta pakalpojumu departamenta direktores vietnieks Jānis Kalniņš, CSDD valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks un ''Ceļu satiksmes drošības indekss 2022'' novadu un valstspilsētu kategorijas uzvarētāju pārstāvji. Ventspils valstspilsētu pārstāvēja Ventspils valstspilsētas PI ''Ventspils Komunālā pārvalde'' direktors Andris Kausenieks.

Pēc balvu pasniegšanas sekoja paneļdiskusija ''Mikromobilitāte Latvijā – galvenie izaicinājumi un risinājumi drošākai dalībai ceļu satiksmē'', kurā pārrunāja, kādas labās prakses uzvarētāju pašvaldības ir ieviesušas un ievēro un kādi ir galvenie izaicinājumi, integrējot mikromobilitātes risinājumus esošajā pilsētas infrastruktūrā.

''Ceļu satiksmes drošības jomā, īpaši attiecībā uz mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, ir nepieciešami būtiski uzlabojumi. Tāpat uzlabojumi ir vajadzīgi attiecībā uz piekļūstamību cilvēkiem ratiņkrēslos un vecākiem ar bērnu ratiņiem. Droša mikromobilitāte un pieejamība ir prioritāri jautājumi, kas risināmi kopā ar pašvaldībām, jo tieši tās plāno un īsteno pasākumus savās teritorijās. Pētījums ataino reālo situāciju un mudina pašvaldības pievērst lielāku uzmanību ceļu infrastruktūras, kvalitātes un drošības uzlabošanai,'' uzsver satiksmes ministrs Kaspars Briškens.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas datiem par pagājušo gadu, ceļu satiksmes negadījumos tika ievainoti 3600 cilvēki, no kuriem 1517 bija mazaizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki, smagi ievainoti tika 428 cilvēki, no tiem 223 mazaizsargātie, bet bojā gājuši – 113, no tiem teju puse jeb 55 bijuši mazaizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    juris700 19.10.2023, 15:48:22

    Apsveicam....it sevišķi ar augstiem ietves apmalēm pie itkā izveidotām nobrauktuvēm ratiņkrēsliem un bruģu šķirbām(kaut Jūs viens paprobētu pārvietoties ratiņkrēslos pa tiem)ideāla pašapmierināšanās reklāma

  • 0
    Tā nu ir 19.10.2023, 20:35:25

    ...ko Tu brīnies...?
    Vai tad tas kas jauns...!? Visas šīs pašreklāmas un plātīšanās u.t.t., u.t.j.p...!
    ''MUMS VISS UN VIENMĒR IR VISLABĀK. VIENMĒR VISS IR VISLABĀKAJĀ KĀRTĪBĀ!!!!'' ... t.i. skatoties uz šāda veida ''tipiem...''
    PRETĪGI lasīt un skatīties visādus tur purnus!
    Tas pats arī ir sludināts vienmēr, mūsu ''goda'' klačlapelē ''VB''...
    Tā lūk!!!

  • -1
    Kristiāna 20.10.2023, 13:57:09

    Tu saproti, ka ne pati pilsēta šo izlemj, bet bija vērtēšana? Un kur tad ir tāda apmale? visur kur tiek veikti remontdarbi, tiek pazeminātas apmales pie gājēju pārejām un citur, veidojot nobrauktuvi vienā līmenī ar brauktuvi. Tā ir ne pārāk daudz pilsētās. Ja Tev ir šāda sūdzība, tad mini konkrētu vietu.

  • -4
    Kriska 20.10.2023, 05:49:40

    Juri 700- Bet kāds to "drošāko pilsētu " taču iedeva

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 20.10.2023, 08:06:11

    Lūdzam Jūs precizāk minēt, par kuru vietu pilsētā ir Jūsu komentārs, atsūtot informāciju uz e-pastu kom.parvalde@ventspils.lv vai zvanot darba laikā pa tel. 63624296.

  • 0
    Lielais Kretīns 20.10.2023, 09:03:38

    Jūras ielas un vasarnīcu ielas krustojumā noderētu spogulis, tur, ja pie domes saliktas mašīnas neko nav iespējams redzēt un vink ir jācer uz labāko

  • -2
    Kristiāna 20.10.2023, 13:58:00

    Kur tur Tev spoguli vajag, ko Tu neredzi?

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 20.10.2023, 15:47:23

    Jūras ielas un Vasarnīcu ielas krustojumā ir uzstādīta zīme STOP. Apstājoties un uzsākot kustību krustojums ir pārskatāms.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: