Līdz 17. oktobrim norisinās publiskā apspriešana par saistošo noteikumu projektu “Ventspils novada pašvaldības nolikums“ – tā liecina Ventspils novada pašvaldības mājaslapā publicēts paziņojums. Ugāli paredzēts apvienot vienā pārvaldē ar Usmu, Tārgali – ar Anci, Jūrkalni – ar Užavu, Popi – ar Puzi, kā arī Vārvi ar Zirām, Piltenes un Zlēku pagastus paredzēts apvienot ar Piltenes pilsētu. 

Jaunais pašvaldības nolikums atrodams ŠEIT!

Jautājums par jauno novada pašvaldības nolikumu Ventspils novada domes sēdē nav ticis apspriests – par to runāts tikai pašvaldības Finanšu komitejā, ceturtdien feisbukā publicētā video sacīja no Latvijas reģionu apvienības saraksta ievēlētais Ventspils novada domes deputāts Māris Dadzis. Izvērstāka diskusija plānota 19. oktobrī apvienotajā komiteju sēdē, ņemot vērā no iedzīvotājiem saņemtos iesniegumus.

Būtiskākās izmaiņas skars pagastu pārvaldi – ja līdz šim novadu veidoja 12 pagasti un Piltenes pilsēta, tad pēc izmaiņām teritoriju veidos sešas pagastu apvienības. Katrā no apvienībām būs divi pagasti, izņemot vienu, kur apvienosies Piltenes un Zlēku pagasts un Piltenes pilsēta. Ugāli paredzēts apvienot vienā pārvaldē ar Usmu, Tārgali – ar Anci, Jūrkalni – ar Užavu, Popi – ar Puzi, kā arī Vārvi ar Zirām.

Sākotnēji bija paredzēts apvienot četru pagastu pārvaldes, izveidojot divas apvienotās pārvaldes – Ugāles un Usmas pagastu, jo Ugāles pagasta pārvaldniece ir atstājusi amatu, kā arī Ances un Tārgales pagastu, kur Ances pagasta pārvaldniece izteikusi vēlmi doties pelnītā atpūtā, video skaidroja Dadzis.

Nolikumā noteikts, ka pārējās pagastu apvienības tiks izveidotas no nākamā gada 1. jūnija.

Dadzis arī video norāda, ka liels finansiāls ietaupījums netiek plānots, jo apvienošanas gadījumā otrā pagastā, kurā nedzīvo pagasta pārvaldnieks, tiks izveidota jauna štata vienība – saimniecības daļas vadītājs.

Vēl plānots izveidot pašvaldības izpilddirektora vietnieka amatu. Iecerēts arī izveidot jaunu pašvaldības komisiju – budžeta komisiju.

Iedzīvotāji izteikt viedokli par saistošo noteikumu projektu var:
    1. sūtot to uz oficiālo elektroniskā pasta adresi: info@ventspilsnd.lv;
    2. iesniedzot personiski Ventspils novada pašvaldībā, Skolas ielā 4, 1. stāvā, Apmeklētāju pieņemšanas centrā;
    3. nosūtot pa pastu adresātam: Ventspils novada pašvaldība, Skolas iela 4, Ventspils, LV-3601.

Plašāku publikāciju gatavojam uz laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numuru. Lasītāji, kuri vēlas paust savu viedokli par šo jautājumu, aicināti rakstīt e-pastā kristine.dulbinska@ventasbalss.lv

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -2
    Elviss22 13.10.2023, 10:02:40

    Jūrkalni vajag pievienot pie Kuldīgas un Ziras ar Užavu.

  • 0
    Cibiņš 13.10.2023, 19:16:32

    "Dadzis arī norāda, ka liels finansiālais ietaupījums netiek plānots. Vēl plānots izveidot pašvaldības izpilddirektora vietnieka amatu, iecerēts izveidot jaunu pašvaldības komisiju." Urrāā! Ierēdņu pulki Skolas ielā 4 vairosies un zels. Nezin, novada domes ēkai trešo stāvu nav paredzēts būvēt?

  • 0
    Elviss22 13.10.2023, 22:45:12

    Viņi jau nav tikai Skolas ielā vien, sen jau aizņem Kuldīgas ielā pie autoostas bijušo bankas ēku, tad vēl vnk serviss tup Andreja ielā.

  • 0
    Cau 13.10.2023, 20:20:04

    Diezgan neloģiski, ja cērtam tad cērtam kārtīgi. Un vecos runčus nomainam.

    Užava - Jūrkalne
    Ziras - Vārve
    Zlēkas - Piltene - Tārgale - Piltenes pilsēta
    Puze - Pope - Ance
    Ugāle - Usma

    Vizmaz pēc platības un iedzīvotājiem līdzīgi būtu.

  • 0
    Cau 13.10.2023, 20:23:19

    Tārgales pagasta teritoriju no Ventspils līdz Irbi, izdalīt uz Popes un Ances pagastiem.

  • -1
    ventspilnieks 36,7 13.10.2023, 23:18:18

    Pope-Ance-Blāzma viņpus E22
    Tārgale-Piltene-Ugāle-Zlēkas šaipus E22
    Vārve-Užava-Ziras
    Jūrkalni atdot Alsungai

  • -4
    Kriska 14.10.2023, 11:13:02

    Labs joks - Popa +Puzo= mīlestība

  • 0
    Kurzemnieks - 14.10.2023, 14:18:56

    Pēc taisnības neko nevajaga apvienot.Vajag atgriezties pie veco laiku kārtības,kad katra pagastā valde,pagasta vecākais no cienījamākiem saimniekiem,ievēlēts,ne no augšas iecelts.Un rakstvedis.Tagad varbūt vēl kāds saimnieciskais darbinieks.

  • 0
    es pats 18.10.2023, 07:22:02

    Ierēdņiem naff ko darīt.Bet tautiņai neprasīs.Jaapgūst nauda.-----Un vai nevar palikt kā bijis?Kaut kas slikti funkcionē?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: