2023.gada 19. oktobrī Latvijā pirmo reizi tiks atzīmēta Bērniem drošas pārvietošanās diena. PSIA Ventspils reiss, kas vienmēr atbalsta satiksmes drošības aktivitātes, aicina Ventspils iedzīvotājus, īpaši ģimenes ar bērniem, kā arī izglītības iestādes, atbalstīt un iesaistīties šīs dienas norisē.

Pašvaldības SIA Ventspils reiss sadarbības partneris Valsts SIA Autotransporta direkcija (ATD), turpinot iepriekšējos gados uzsākto praksi, arī šogad organizē informatīvo kampaņu Mazs pasažieris – lielāka uzmanība!, ko atbalsta arī Ventspils reiss. Kampaņa tiek organizēta, lai informētu par to, kā rīkoties dažādās situācijās – kā pareizi šķērsot ceļu pēc izkāpšanas no sabiedriskā transporta, ko darīt, ja esi izkāpis nepareizajā pieturā, kam lūgt palīdzību, ja esi aizmirsis savu maršrutu.

Pēc CSDD datiem 2022. gadā ceļu satiksmes negadījumos tika ievainoti 565 bērni, smagi ievainoti – 50 bērni, savukārt 5 gājuši bojā. Ņemot vērā pieaugošo tendenci un iestājoties gada tumšajam laikam, jautājums par bērnu drošību uz ceļa kļūst īpaši aktuāls. Lai pievērstu pastiprinātu sabiedrības uzmanību šiem jautājumiem, tika pieņemts lēmums 19.oktobrī atzīmēt Bērniem drošas pārvietošanās dienu.

Tā kā Ventspils reiss devīze ir Braucam droši! un jau daudzus gadus uzņēmums popularizē drošu pārvietošanos sabiedriskajā transportā un uz ielas, kā arī vairāk nekā 10 gadus organizē akciju Ventspils reiss tevi vienmēr pamanīs!, kuras laikā pasažieriem tiek dāvināti atstarotāji un atstarojošās vestes, vēlamies mudināt Ventspils pilsētas iedzīvotājus, īpaši ģimenes ar bērniem, un izglītības iestādes iesaistīties izglītojošās aktivitātēs par drošību uz ceļa un sabiedriskajā transportā.

Aktivitāšu mērķis ir atgādināt, ka, pārvietojoties ar sabiedrisko transportu, katram procesa dalībniekam – pasažierim, autobusa vadītājam - ir sava loma un atbildība.

Sīkāki ieteikumi par to, kā aizvadīt Bērniem drošas pārvietošanās dienu meklējami https://bitly.ws/WUK6.

Savukārt dažādi vizuālie materiāli meklējami https://saite.lv/idp

Informējam, ka kampaņas iniciators ATD vērš uzmanību, ka, publicējot bildes savos sociālajos tīklos ar aizvadītās dienas aktivitātēm 19. oktobrī, vienlaikus publikācijā atzīmējot ATD un pievienojot tēmturi #ATDBernuDrosibasDiena, ir iespējams automātiski piedalīties konkursā, kurā var laimēt izglītojošu galda spēli bērniem par ceļu satiksmi. Konkursā paredzēti divi laimētāji.

Rūpējoties par bērnu drošību ceļu satiksmē, kopā ar kampaņas iniciatoru ATD aicinām vecākus kopā ar saviem bērniem apgūt droša ceļa skaitāmpantiņu:
Atstarotāju klāt sev liec,
lai tu visiem redzams tiec!
Ceļa malā apstājies –
pa kreisi un labi paskaties!
Pieturu zini un biļeti pērc,
tā tev vēlāk noderēs!
Ja nu kaut ko nesaproti –
palīdzību prasi droši!

Lai mums kopā izdodas!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: