No pirmdienas, 16. oktobra, tiks uzsākta Rudens lapu maisu savākšanas akcija, aicinot tos privātmāju īpašniekus – fiziskās personas, pie kuru īpašuma atrodas pieguļošā teritorija, pieteikt lapu maisus bezmaksas savākšanai, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Centralizētā lapu maisu savākšana norisināsies līdz 16. novembrim, aicinot iedzīvotājus no savu īpašumu pieguļošām teritorijām sagrābtās un maisos saliktās koku lapas pieteikt savākšanai, zvanot Ventspils Komunālai pārvaldei pa tālr.63624269 vai arī sūtot e-pastu uz kom.parvalde@ventspils.lv, norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi tiks novietoti.

Iedzīvotājiem tiek lūgts būt saprotošiem un lapu maisos neievietot lapas, kuru kopējais svars pārsniedz 20 - 25kg. Bieži šie pārpildītie maisi saplīst, tādēļ tos ir problemātiski gan pacelt, gan pārvietot. Tāpat maisos nedrīkst atrasties zari, dārza vai sadzīvēs atkritumi, jo lapu maisi ir paredzēti kompostam. Gadījumos, ja neatbilstoši noteikumiem maisos tiks salikti zari vai citi dārza un sadzīves atkritumi, tad šādi maisi netiks pieņemti!

Ja iedzīvotāji (privātpersonas) vēlas paši nodot lapu maisus, tad to var izdarīt bez maksas šķiroto atkritumu savākšanas laukumos - Jēkaba ielā 47 un Siguldas iela 8a katru dienu plkst. 10–19, izņemot pirmdienas. Garāžas kooperatīvām un juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar kādu no apkalpojošām firmām, kas sniedz šādu pakalpojumu.

Ik gadu rudens sezonā tiek savākti vairāk nekā 12000 maisi ar rudens lapām. Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem pieguļošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā. Novembrī un decembrī privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju kaisīšanai, kas atrodas pieguļošās teritorijas robežās.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Mariks 12.10.2023, 16:55:05

    Kārtējā cilvēku rudens ekspluatācija..Koki ,kas atrodas ārpus privātās teritorijas ir pašvaldības īpašums,tātad arī lapas un kastaņi arī . tad lai pašvaldības tos savāc un lai tie nemētājas pa manu pieguļošo teritoriju.Saprotu ja būtu viena liepa .bet reāli ir 4 milzīgas kastaņas ,kur ir gadu mais skaits ar lapām un kastaņiem ir pāri 30,ko no zemes neatraut. Tad piedirš jūs visas lapas

  • 0
    Būvniecības administratīvā inspekcija 19.10.2023, 15:58:08

    Būvniecības administratīvā inspekcija informē, ka kokiem pilsētvidē ir augsta ekoloģiskā vērtība – tiek ražots skābeklis. Ņemot vērā to, ka ir uzsācies lapkritis, pašvaldība organizē bezmaksas maisos salikto koku lapu izvešanu no īpašumu piegulošajām teritorijām.

    Pateicamies tiem nekustamo īpašumu īpašniekiem, kuri savlaikus veic īpašumam piegulošās teritorijas uzturēšanu.

  • -8
    Kristiāna 13.10.2023, 14:37:55

    Interesanti, ka šāda prakse ir ļoti daudz kur pasaulē, un citur tā netiek dēvēta par ekspluatāciju. Citur cilvēkiem šķiet pilnīgi saprotami, ka jāsakopj arī piegulošā teritorija. Un par kokiem priecājas, nevis sūdzas.

  • 0
    Janis Zvejnieks 13.10.2023, 19:24:30

    Kristian !Tu nesak daudz kur,bet konkrets valsts.Irija(Latvies varet macities no viniem un daudz ko parnemt)viss kas piedrer pasvaldibaj,vin pas apkopj,plauj zal,vac musar,tir gravjs un tt.Ja kadam i gribesan,vins ari pasvaldibs zal noplaus,kad sava majs prieksa to daris,ka ari musar savaks,ja nevares sagadit,kad setnieks to izdaris.Vel Iriem ir lab liet.Ja tev pieder privat maj,dar vina ko tu velies,main jumt,izjauc viss ieksejas siens,kautvaj paliek tikai karkas un jumts.Tev neviens saskanosans,maksasans par prjekt nav vadzigs.Tas ir tavs ipasums,ja vins sabruks tas bus tavs problems.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: