Sākoties jaunajam mācību gadam, Ventspils zinātnes centrs VIZIUM radošajās darbnīcās piedāvā uzzināt vairāk par STEAM – zinātni, tehnoloģijām, inženierzinātni, mākslu, matemātiku. Darbnīcu apmeklētāji varēs apgūt programmēšanas pamatprincipus, radošā veidā iepazīt pasaules arhitektūras pērles, uzzināt vairāk par Mēnesi un tā fāzēm, kā arī attīstīt matemātiskās prasmes.

Septembrī Ventspils zinātnes centra VIZIUM darbnīcas norisināsies sestdienās un svētdienās plkst. 13.00. Katru nedēļas nogali tiks piedāvāts jauns darbnīcu saturs.

  • 9. un 10. septembris

Plkst. 13.00 “Tēvu dienas darbnīcas”: Tēvu dienai veltīta radošā darbnīca, kurā būs iespēja sacensties viktorīnā, interesentā veidā apgūt inteliģentā robota programmēšanas pamatprasmes, attīstīt loģisko domāšanu un iepazīt tehnoloģiju rotaļīgo pusi!

  • 16. un 17. septembris

Plkst. 13.00 “Esi arhitekts”: Darbnīcā tiks apskatītas un pētītas nozīmīgas pasaules arhitektūras pērles, pēc tam izveidojot pašam savu izvēlētā objekta modeli. Radošā veidā tiks attīstītas inženiertehniskās prasmes, kā arī iepazīta kultūrvēsture.

  • 23. un 24. septembris

Plkst. 13.00 “Mēness pētnieks”: Viss par un ap Mēnesi, tā fāzēm, kā arī brīnumainu mākslas darbu veidošana, iedvesmojoties no Zemes dabiskā pavadoņa.

  • 30. septembris un 1. oktobris

  • Plkst. 13.00 “Atslēga – matemātika”: Aizraujoša izlaušanās spēle, kuras atslēga būs meklējama zinātnē par skaitļiem, lielumiem un to mijiedarbību. Darbnīca veicinās loģisko un kritisko domāšanu, attīstot matemātiskās prasmes.

Tāpat ikviens aicināts apmeklēt zinātnes šovus, kas norisinās no otrdienas līdz svētdienai plkst. 12.00 un 14.00:

  • plkst. 12.00 "Māksla eksperimentēt" JAUNUMS!

Ķīmiķis ir pavāram un māksliniekam ļoti līdzīga profesija, kurā jāprot pareizi savienot sastāvdaļas un krāsas, lai iegūtu pareizo rezultātu. Zinātnes šovs ataino dažādu interesantu ķīmijas eksperimentu radītos brīnumus, piemēram, kā ķimikālijas un savienojumi var ietekmēt liesmas krāsu, kā sausais ledus var izmainīt citu vielu krāsu un radīt maģiskos burbuļus un ne tikai!

  • plkst. 14.00 "Atpakaļ skolā!"

Kas notiek stundās, kas starpbrīžos? Pētīsim dažādus trokšņus un skaņas, jo dažbrīd skolas gaiteņi nav tā klusākā vieta. Iemācīsimies interesantus trikus ar dažādiem skolā atrodamiem priekšmetiem, piemēram, lineālu un slotas kātu. Veiksim arī nekontrolētas atomreakcijas simulatoru, kas patiesībā vairāk atgādina pēdējo zvanu maija beigās. Tāpat radīsim arī kārtīgus pērkona dārdus!

Ventspils zinātnes centra VIZIUM radošās darbnīcas un zinātnes šovus iespējams apmeklēt neatkarīgi ekspozīcijas zāles.

Iegādāties biļetes uz radošajām darbnīcām, ekspozīcijas zāli un zinātnes šoviem iespējams mājas lapā www.vizium.lv un zinātnes centra VIZIUM kasē. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: info@vizium.lv, VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājaslapā www.vizium.lv.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra un zinātnes centra VIZIUM rīkoto pasākumu un apmācību laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv, zinātnes centra VIZIUM mājas lapā www.vizium.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook, Instagram un TikTok.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: