Ventspils valstspilsētas pašvaldība uzmanīgi seko līdzi situācijas attīstībai pēc tam, kad 23. jūlijā pievakarē, Liepājā sabruka notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pirmsattīrīšanas rezervuāra siena un daļa neattīrīto notekūdeņu sāka ieplūst jūrā.

Pēc Valsts vides dienesta aplēsēm avārijas rezultātā vidē noplūduši apmēram 1250 kubikmetri notekūdeņu. Tieši veselības riski cilvēkiem nepastāv, taču Liepājas pilsētas mērs Gunārs Ansiņš aicina tuvāko dienu laikā izvairīties no peldēšanās Liepājas un Dienvidkurzemes novada Medzes pagasta pludmalē, jo jūras straumes Baltijas jūras piekrastē virzās uz to pusi (no dienvidiem un ziemeļiem).

Ventspils pašvaldība, rūpējoties par iedzīvotāju un atpūtnieku drošību, no 24. jūlija Ventspils Zilā karoga pludmalē peldūdeņus testēs katru dienu. Līdz šim peldūdens kvalitāte testēta reizi nedēļā, rezultātus atspoguļojot pludmales stendā un portālā www.ventspils.lv.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus sekot līdzi oficiālajiem paziņojumiem par testēšanas rezultātiem. Pārskats par peldvietu ūdens kvalitāti un uzraudzību ir pieejams arī Veselības inspekcijas tīmekļvietnē www.vi.gov.lv sadaļā „Peldvietu drošība”.

Šobrīd ir grūti prognozēt Liepājas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu atjaunošanas darbu ilgumu un ietekmi uz vidi, bet Liepājas pašvaldības speciālisti un atbildīgās institūcijas strādā un monitorē aktuālo situāciju.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Larijs Kukarans 24.07.2023, 18:51:01

    Tiek testēta,vai pārbaudīta?

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 24.07.2023, 18:59:31

    Kad būs sabrukt tō Sien iekš Ventspil (Windau) ?

  • 0
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 25.07.2023, 15:12:36

    Labdien,
    Ventspils Notekūdeņu attīrīšanas iekārtu kompleksā iekārtas ir drošas, turklāt tās būtiski atšķiras no tām, kuras izmanto Liepājā. Ventspils notekūdeņu attīrīšanas komplekss nodots ekspluatācijā 2005.gadā un, lai nodrošinātu iekārtu darbības nepārtrauktību, kā arī uzlabotu kompleksa vispārējo stāvokli, ik gadu tiek veikti dažādi plānotie iekārtu atjaunošanas un modernizācijas darbi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: