Atzīmējot Ugunsdzēsības Latvijā 158. gadadienu un godinot ieguldījumu Latvijas un tās iedzīvotāju drošības stiprināšanā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona pārvaldes (KRP) amatpersonām tiks pasniegti apbalvojumi.

Apbalvošanas pasākumi notiks 16. maijā Liepājas 1. daļā un 17. maijā Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā Rīgā.

„Apbalvošanas pasākumā teiksim paldies tiem kolēģiem, kas snieguši ieguldījumu VUGD attīstībā, izrādījuši drosmi, priekšzīmīgi pildījuši dienesta pienākumus un sasnieguši teicamus darba rezultātus,” skaidro VUGD KRP komandieris pulkvežleitnants Vilnis Bents.

Par priekšzīmīgu dienesta pienākumu izpildi, personisko ieguldījumu un sakarā ar Ugunsdzēsības Latvijā 158.gadadienu, apbalvojumi pasniegti šādām VUGD KRP amatpersonām:

Ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta medaļu „Par drosmi” apbalvots Ventspils daļas vada komandieris Edijs Laterers. Viņš ir profesionāls glābšanas darbu vadītājs, par kura drosmi runā viņa darbi. Aizvadītajā gadā Ventspilī Dienvidu molā atradās vīrietis, kuram bija apstājusies elpošana un sirdsdarbība. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku operatīvi nogādāja līdz mediķu automašīnai, kur izdevās viņa sirdsdarbību atjaunot. Paralēli tam tika pamanīts otrs cilvēks, kurš atradās bīstamā vietā, starp akmeņiem un slīdēja ūdenī. Gatavojot aprīkojumu glābšanai, Edijs pamanīja, ka cilvēks vairs neturas pie akmeņiem un sāk pazust ūdenī. Viņš pieņēma lēmumu nolēkt četrus metrus zemāk un paspēja satvert cilvēka plecu. Komandai un Edijam, pieņemot drosmīgu lēmumu lēkt, izdevās izglābt divus cilvēkus.

Ar VUGD II pakāpes apbalvojuma zīmi “Par priekšzīmīgu dienestu” apbalvots Ventspils daļas vada komandiera vietnieks Māris Biksis.

Ar VUGD III pakāpes apbalvojuma zīmi “Par priekšzīmīgu dienestu” apbalvoti:

• Mārtiņš Beltiņš, Ventspils daļas vada komandieris;

• Ojārs Stiķis, Ventspils daļas ugunsdzēsējs glābējs (autovadītājs).

Ar VUGD Goda rakstu apbalvoti:

• Laurijs Raikstiņš, Ventspils daļas ugunsdzēsējs glābējs;

• Jānis Šķeperis, Ventspils daļas ugunsdzēsējus glābējs.

Pateicība tiks izteikta:

• Konstantīnam Beļakovam, Ventspils daļas ugunsdzēsējam glābējam (autovadītājam);

• Mārim Gērenam, Ventspils daļas ugunsdzēsējam glābējam (autovadītājam);

• Emīlam Valteram Mitenam, Ventspils daļas ugunsdzēsējam glābējam (autovadītājam);

• Intaram Rudītim, Ventspils daļas ugunsdzēsējam glābējam (autovadītājam).

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Viktors + 15.05.2023, 14:36:47

    Šie savus apbalvojumus saņem pelnīti.Atšķirībā no daudziem citiem,kas tiek apbalvoti ar augstākiem ordeņiem.

  • -2
    Merkakits 15.05.2023, 19:04:05

    Aha.Glābējam par glābšanu, skolotājam par skološanu,ārstam par ārstēšana,sētniekam par tīrīšanu,šoferim par vešanu utt. Katrs taču dara savu darbu. Lūk ja kārtība būtu mainīta- sētnieks ārstētu,šoferis mācītu,skolotājs aizvestu,ārsts tīrītu utt, tad gan var dot goda rakstu, bet tā, katrs taču veic savu darbu uz ko ir mācījies vai apguvis.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: