Ventspils Sociālais dienests aicina aizpildīt iesniegumus, lai saņemtu Ventspils valstspilsētas pašvaldības vienreizējo pabalstu Ziemassvētkos.

Pabalstu Ziemassvētkos 43 eiro apmērā var saņemt Ventspils pilsētā deklarēti pensionāri un personas ar invaliditāti, kuru pensijas apmērs mēnesī nepārsniedz 495 eiro (pirms nodokļu nomaksas), bērni ar invaliditāti, bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni.

Savukārt pabalstu 30 eiro apmērā saņems trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības par katru nepilngadīgu bērnu, kā arī tās trūcīgās un maznodrošinātās mājsaimniecības, kuras aprūpē trīs vai vairāk nepilngadīgus bērnus, tajā skaitā audžuģimenē ievietotus un aizbildnībā esošus bērnus.

Iesniegumu pieņemšana Ventspils Sociālajā dienestā turpināsies līdz 2023. gada 31. janvārim.

Iesnieguma veidlapas pieejamas Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 un Talsu ielā 39 vai Sociālā dienesta mājaslapā labklajiba.ventspils.lv sadaļā Sociālais dienests – Iesniegumu veidlapas.

Aizpildītos iesniegumus iesniegt Sociālā dienestā vai arī nosūtot iesniegumu elektroniskā dokumenta veidā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, uz e-pastu: socdienests@ventspils.lv, vai arī nosūtot iesniegumu Sociālajam dienestam pa pastu.

Bērniem ar invaliditāti, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pabalstu 43 eiro apmērā par katru nepilngadīgu bērnu izmaksās, pārskaitot uz bērna vecāka vai aizbildņa norēķinu kontu.

Tām personām, kurām veselības stāvokļa dēļ pabalstu nepieciešams piegādāt dzīvesvietā, tas tiks nodrošināts. Lai pieteiktos pabalsta saņemšanai dzīvesvietā, lūgums informēt Sociālo dienestu, zvanot pa tālruni 63601210 vai 63663001.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Inese Bušmane 18.12.2022, 16:46:52

    Laikam nedaudz tiek pārspīlēts,ka var prasīt parakstītu iesniegumu 80 gadus vecam cilvēkam ar elektronisko parakstu,cilvēki šādā vecumā to jau nespèj aptvert,nevaru saprast kàpēc nevar pieņemt parakstītu iesniegumu,ieskarnètu un nosūtītu pa e pastu. Priekš kam vispār šie iesniegumi,tam visam vajadzētu notikt automàtiski,ieskaitot norèķinu kontos,ja vienreiz ir saņemti dati no personas.

  • -5
    Marta P 19.12.2022, 16:28:43

    Vai tad pabalsts netiek aprēķināts atbilstoši ienākumu līmenim? Lai to kāds negodprātīgi neizkrāptu ir jābūt šiem dokumentiem.
    To kā tiek noteikts kas ir droši parakstīt dokuments un pieņemams nosaka normatīvie akti. Elektroniskais paraksts nav vienīgā iespēja, ir arī fiziskais paraksts. Ja Jums ir kāds mīļais, kam pienākas šis pabalsts - nu palīdziet, aizgādājiet to parakstīto veidlapu vai palīdziet parakstīt elektroniski, ja jums tāda iespēja ir.

  • -2
    Ventspils Sociālais dienests 23.12.2022, 09:07:26

    Labdien, elektroniski parakstīts iesniegums ir viena no iespējām kā persona var vērsties Sociālajā dienestā pabalsta saņemšanai.
    Iedzīvotāji var izvēlēties sev ērtāko veidu kā pieteikties sociālā atbalsta saņemšanai:
    1.parakstītu iesniegumu ievietojot pastkastē pie Sociālā dienesta vai personīgi iesniedzot;
    2.parakstītu iesniegumu nosūtot pa pastu;
    3. parakstītu iesniegumu nogādājot Sociālajā dienestā ar paziņu starpniecību.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: