Sašķidrinātais amonjaks izvests no Ventspils ostas termināļa, informē Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

VVD uzdevis SIA "Ventamonjaks" sākt termināļu atbrīvošanu no amonjaka tehnoloģiskā atlikuma. Uzņēmums ir apliecinājis, ka pašlaik tam ir pietiekami finanšu līdzekļi, lai nodrošinātu tālākos procesus un drošības riski nepastāv, piebilst Jalinska.

Viņa uzsver, ka VVD turpina darbu ar uzņēmumu, lai organizētu termināļa darbības apturēšanu. Tiek gatavots lēmums par iekārtu apturēšanu uz laiku. Precīza informācija sekos pēc VVD lēmuma izdošanas.

Jau ziņots, VVD, saskaņojot ar "Ventamonjaku", bija pagarinājis sašķidrinātā amonjaka izvešanas termiņu no Ventspils ostas termināļa līdz 20. maijam. VVD veic stingru uzraudzību un atkarībā no tālākas situācijas virzības lems par vajadzību "Ventamonjakam" piemērot normatīvajos aktos paredzēto piespiedu izpildes mehānismu.

Sašķidrināto amonjaku vajadzēja izvest, jo sankciju ietekmē, kas ieviestas Krievijas sāktā kara dēļ, uzņēmums "Ventamonjaks", kura rezervuāros atradās 40 000 tonnu bīstamas vielas - šķidrā amonjaka -, nevar norēķināties ar uzņēmumu "VK Terminal Services", kas sniedz "Ventamonjakam" dažādus pakalpojumus, tostarp nodrošina amonjaka drošu uzglabāšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: