Latvija un Kazahstāna plāno paplašināt sadarbību tranzīta jomā, kā arī tuvākajā laikā parakstīt aviācijas nolīgumu, informē Satiksmes ministrijas pārstāvji.

Satiksmes ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Reimanis vizītes laikā Kazahstānā tikās ar Kazahstānas Industrijas un infrastruktūras attīstības ministra vietnieku Ruslanu Baimiševu. Puses pārrunāja iespējas apkalpot Kazahstānas eksporta un importa kravas, izmantojot Latvijas tranzīta koridoru, un abu valstu aviācijas nolīguma saskaņošanu parakstīšanai tuvākā laikā.

Tiekoties ar Karagandas apgabala gubernatoru Ženisu Kasimbeku, puses vienojās, ka Karagandas apgabala administrācija informēs par apgabalā strādājošiem uzņēmumiem un to eksporta kravām, kas varētu tikt transportētas caur Latvijas ostām. Ostas savukārt izvērtēs savas iespējas un piedāvās sniegt pakalpojumus, tādējādi kāpinot kravu apjomus caur Latviju.

Reimanis norāda, ka, iepazīstoties ar vienu no pasaules vadošām ferosakausējumu kompānijām "YDD Ferroalloys" un "YDD Asia Alloys", guva kārtējo apliecinājumu, ka efektīvāko risinājumu loģistikas procesa organizēšanai jau no paša sākuma ir būtisks uzņēmēju dialogs. Kā uzsver Reimanis, svarīgi, ka arī no Latvijas puses ir pārstāvēta nozare kopumā, tostarp Latvijas Stividorkompāniju asociācija, kas apvieno privātos uzņēmējus no Rīgas, Ventspils un Liepājas ostām

Sadarbība ar Kazahstānu paplašinās, un kopš gada sākuma Kazahstānas kravu apjomi caur Latviju ir ievērojami palielinājušies. Kazahstānas dzelzceļa kompānijas "Kazakhstan Temir Zholy" izpilddirektors loģistikas jomā Erlans Koišibaevs apliecināja labo sadarbību ar VAS "Latvijas dzelzceļš", kā arī Kazahstānas dzelzceļa gatavību sniegt maksimālu atbalstu Kazahstānas kompānijām, kas vēlas sūtīt savas kravas uz Latviju.

Vizītē Kazahstānā Latvijas delegācija sastāvā piedalījās arī Rīgas brīvostas, uzņēmuma "Terrabalt" un Liepājas ostas nomnieku asociācijas pārstāvji, programmā piedalījās Latvijas vēstniece Kazahstānā Irina Mangule.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pornieks 17.05.2022, 13:21:38

    Kā domājam apiet sankcijām apkrāmēto Krievzemi?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: