24. maijā plkst. 16 Ventspils Augstskolas bibliotēkā notiks Valsts emeritētā zinātnieka Manfreda Šnepa-Šneppes grāmatas ''Ilgu mūžu Latvijai'' atvēršanas svētki.

Grāmatas autors sava autobiogrāfiskā un vienlaikus populārzinātniskā vēstījuma žanru precizē ar apakšvirsrakstu ''Raibās dzīves esejas'', kas daudz precīzāk definē apjomīgā sacerējuma saturu un formu.

Autora un zinātnieka mūža piepildītākā daļa saistās 30 intensīva darba gadus veltot zinātnes, tehnoloģiju un industrijas telpas attīstībai. Tā ir cieši saistīta ar pirmrindas tehnoloģiju izgudrojumiem un to lietojumu gan civilajās, gan stratēģiski nozīmīgākajās militārajās jomās. Ojārs Spārītis par grāmatu saka: ''Ar ārkārtīgi lielu interesi var iedziļināties nodaļās, kas veltītas cieņas pilnai attieksmei pret Latvijas zinātni un zinātniekiem, un var saprast arī autora sāpi, analizējot mūsu valsts ekonomiskās tuvredzības kļūdas un neveiksmes, kuras izriet no zinātnes iespēju nenovērtēšanas Latvijas industrijas un ekonomikas attīstīšanā.''

Ikviens tiek aicināts uz grāmatas atvēršanas svētkiem, kur būs iespēja arī uzklausīt autoru un uzdot viņam jautājumus, arī par agrāk izdotām grāmatām ''Globālās spēles un Voldemārs Ozols – sešu valstu armiju virsnieks'' (2012), ''Latviešu strēlnieki. Rīgas revolūcija 1917'' (2017), ''Телекоммуникации Пентагона: цифровая трансформация и киберзащита'' (2017), ''Latgale. Atspulgi vēstures spogulī'' (2020).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: