Ceturtdien, 26. maijā, plkst.18 Galvenajā bibliotēkā notiks fizioterapeita Raivja Aršauska lekcija ''Fizioterapijas loma veselības saglabāšanā un slimību ārstēšanā un pakalpojumu pieejamība Ventspilī'', ko Latvijas Veselības nedēļas ietvaros organizē Sporta pārvalde sadarbībā ar bibliotēku.

''Lekcijas mērķis ir pastāstīt, kas ir fizioterapeiti un kā viņi sadarbojas ar citiem medicīnas speciālistiem. Mēdz būt, ka kādu veselības problēmu gadījumā fizioterapeits ir ''pēdējais rindā'', pie kā cilvēks vēršas, taču, iespējams, fizioterapeits var būt viens no svarīgākajiem speciālistiem konkrētos gadījumos,'' skaidro Aršauskis.

Lekcijā varēs uzzināt, kādos gadījumos ir ieteicams vērsties pie fizioterapeita un kādi fizioterapijas pakalpojumi pieejami Ventspilī.

Olimpiskā centra ''Ventspils'' Basketbola hallē ir pieejams paplašinātais Fizioterapijas centrs. Pēc individuāla pieraksta fizioterapijas centra pakalpojumus var izmantot ikviens ventspilnieks.

Raivim Aršauskim ir 25 gadu pieredze fizioterapijā un daudzveidīgu rehabilitācijas programmu izveidē un realizācijā. Viņš izveidojis un vada Raivja Aršauska veselības centru un sniedz fizioterapijas pakalpojumus Olimpiskā centra ''Ventspils'' Fizioterapijas centrā. Aršauskis sniedz konsultācijas, izstrādā rehabilitācijas plānu, vada ārstnieciskās vingrošanas nodarbības un funkcionālos treniņus. Specializējas sporta medicīnā un bērnu funkcionālā stāvokļa un stājas diagnostikā un korekcijā. Viņam ir ilggadēja pieredze akūtu un hronisku muguras sāpju ārstēšanā, pleca locītavas, ceļa locītavas, potītes locītavas traumu un sāpju ārstēšanā.

Dalība lekcijā ir bez maksas.

No 23. līdz 29. maijam notiks ''Latvijas Veselības nedēļa 2022'', kuras mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku sportiskās, veselīgās un fiziskās aktivitātēs. Pasākums organizēts Eiropas Savienības projekta ''Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī'' ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: