Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā ''Kilograms kultūras 2022'' Pavasara balsojumam kategorijā ''Pārsteigums'' kultūras jomas profesionāļu žūrija izvirzījusi Katrīnas Neiburgas un Andra Eglīša koncertzālē ''Latvija'' veidoto instalāciju-piedzīvojumu ''Biežņa'' un komponista Maikla Gordona darba ''Timber'' atskaņojumu sēriju ''Koksnes seksteta'' izpildījumā.

Pavasara balsojumam izvirzītie darbi Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas tapuši no 2022. gada janvāra līdz 30. aprīlim un ir cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu ''Kilograms kultūras''.

Balvas nominantus kopā desmit kategorijās skatītāji un klausītāji arī šogad varēs izvirzīt trīs balsojumos. Balsot par Pavasara nominantiem, tostarp koncertzālē ''Latvija'' veidoto instalāciju-piedzīvojumu ''Biežņa'', iespējams līdz 27. maija plkst. 23.59. Finālam izvirzītie darbi tiks paziņoti 30. maijā. Balsot var ŠEIT!

Savu pirmo balvu ''Kilograms kultūras 2020'' koncertzāle ''Latvija'' ieguva pērnā gada februārī. Kategorijā ''Pārsteigums'' laurus plūca koncertzāles viena gada jubilejas koncerts-performance ''Viens'', radošās koncepcijas autori - Krista un Reinis Dzudzilo.

''Kilograms kultūras'' ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: