Šodien stājas spēkā Ventspils brīvostas likuma un Rīgas brīvostas likuma grozījumi par izņēmuma gadījumiem valsts un pašvaldības zemes atsavināšanai.

Ventspils brīvostas likumā un Rīgas brīvostas likumā noteikts, ka valsts un pašvaldības zemi brīvostas teritorijā nedrīkst pārdot, dāvināt vai citādi atsavināt, izņemot Ostu likumā noteiktajos gadījumos vai ieguldot brīvostas pārvaldīšanai izveidotās kapitālsabiedrības pamatkapitālā.

Saeima abu likumu grozījumus atbalstīja 5. maijā. Tos virzīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, lai saskaņotu regulējumu ar Ostu likumu, kurā noteikts, ka valsts un pašvaldība ir tiesīga tai piederošo ostas teritorijā esošo nekustamo īpašumu atsavināt, valstij nododot to pašvaldībai un pašvaldībai nododot to valstij bez atlīdzības.

Tāpat Ostu likumā noteikts, ka pašvaldība var atsavināt tai piederošus īpašumus ostas teritorijā, ieguldot tos kapitālsabiedrības, kas veiks ostas pārvaldes funkcijas, pamatkapitālā.

Tautsaimniecības komisijā skaidroja, ka jaunais regulējums Ventspils brīvostas likumā un Rīgas brīvostas likumā nodrošinās iespēju realizēt sabiedrībai nozīmīgas intereses tautsaimniecības jomā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: