15. maijā Ventspils pilsētas pludmalēs sāksies peldsezona un līdz ar to norit pēdējie pludmales sagatavošanas darbi sezonai, kā arī darbu uzsāks Glābšanas dienests.

Ventspils Zilā karoga pludmale ir 1,2 kilometru gara. Glābšanas dienests, kas pakļauts Ventspils Pašvaldības policijai, par pludmales apmeklētāju drošību rūpējas visā tās teritorijā. Glābēju galvenais uzdevums ir cilvēku dzīvības un drošības nodrošināšana uz ūdens, taču pie viņiem var arī vērsties  jebkurš cilvēks, kam ir radusies kāda problēma.
Par drošību pludmalē sīkāk šeit un šeit.

Pludmalē ieviests drošības zīmju lietojums atbilstoši starptautiski noteiktajiem standartiem.
Zīme – sarkans virs dzeltena – liecina, ka peldēties atļauts, dzeltens virs sarkana – peldēties aizliegts, bet sarkans virs dzeltena kopā ar dzeltenu karogu – peldēties bīstami.
Ventspils pludmalē ir saglabātas arī tradicionālās informatīvās zīmes, kuras atpūtnieki jau zina – zaļš karogs nozīmē, ka peldēties atļauts, dzeltens brīdina, ka peldēties bīstami, bet sarkans karogs peldēšanos aizliedz.

Lai peldēt gribētāji justos droši, reizi mēnesī peldūdeņu testēšanu veic Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un  vides un institūts ''BIOR'', savukārt pašvaldība to nodrošina reizi nedēļā. Informācija par monitoringa rezultātiem pašvaldībai tiks sniegta rakstiski divu darba dienu laikā pēc oficiālo rezultātu saņemšanas no laboratorijas, rezultāti tiks publiskoti pludmales stendā un portālā ventspils.lv

Ievērosim drošības noteikumus Ventspils Zilā karoga pludmalē! Rūpēsimies par sevi un saviem ģimenes locekļiem, atrodoties atpūtā!

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 09.05.2022, 17:42:30

    Tō būt makten fein.Es jau sagatavot sav Borat peldkostīm.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: