Sestdien, 30. aprīlī, Ventspilī aizvadīta tradicionālā koku stādīšanas talka, kuras laikā ar jauniem koku un krūmu stādījumiem tika papildināta kastaņu aleja Kuldīgas ielā un Reņķa dārzs.

Koku stādīšanas talka tika atklāta Kuldīgas ielā esošajā kastaņu alejā, kas, pateicoties Ventspils iedzīvotāju izrādītajai interesei, papildināta ar 23 sārtajām zirgkastaņām. Šīs šķirnes kastaņi ir īpaši piemēroti stādīšanai pilsētvidē dekoratīvos nolūkos, jo to ziedlapas ir rozā toņos.

Reņķa dārzā iestādīti 25 jauni koki, tostarp deviņi baltie vītoli, astoņi karaliskie valrieksti, trīs magnolijas un pieci zeltzaru vītoli. Ar mērķi padarīt parku ziedošāku, Reņķa dārzs papildināts ar vairāk nekā 100 jauniem krūmu stādiem – 70 eksohordām, 20 trīsdaivu mandelēm un 19 parastajiem ceriņiem.

Koki un krūmi tika piegādāti no stādaudzētavas Nīderlandē.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Heinrich 02.05.2022, 14:17:50

    Vai VLK ir izplānojis,kā rudenī nobirušos kastaņu augļus un to čaumalas savākt no ietvēm un zālieniem MEHANIZĒTI,bez vergu darbam raksturīgo rokas darbarīku izmantošanas?

  • -4
    Marta P 03.05.2022, 13:17:36

    Vai tiešām manuāls darbs tagad ir saucams par vergu darbu? tiešām? Tādi cilvēki kā jūs esat vainīgie pie tā, ka visu mehanizē un tad viss ir bez jebkādas vērtības. Pat maizīti daudz kur vairs necep cilvēks, bet mašīnas, vai tiešām maizes cepšana ar rokām arī būtu vergu darbs?
    Katrs darbs ir cienīgs un īpaši augstu vērtējams, ja cilvēks to dara pats, ne kāda mašīna!

  • 0
    .Nahs Nahs 03.05.2022, 14:03:30

    Martai P -lembergistu vaukšķei.
    Jā,katrs darbs ir cienījams,bet pie mums sētnieka darbs netiek pienācīgi atalgots.Kamēr kaut kāda tur biroja sekretutka,kas to vien prot,kā labu kapiju uzvārīt un priekšniekam zem rakstāmgalda minetu uztaisīt,saņems lielāku algu par cilvēku,kurš smagi strādā,lai pilsētas ielas un parki būtu uzkopti-tikmēr tā būs verdzība patvaldības iestāžu labā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: