Valdībā šodien skatīs plānu, kas paredz Latvijā uzņemt ap 40 000 ukraiņu kara bēgļu, pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes pastāstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Premjers atzīmēja, ka jaunais plāns paredzēts gadījumam, ja Latvijā būs jāuzņem aptuveni divreiz vairāk bēgļu nekā līdz šim.

Tāpat otrdien Ministru kabinetā tiks skatīts Veselības ministrijas (VM) ierosinājums, kā valsts varētu palīdzēt karā ievainotajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem un militārpersonām ārstēties Latvijas slimnīcās.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs informēja, ka konkrētais VM risinājums izmaksās 1,7 miljonus eiro.

"Atbalsts ir plānots vairākās jomās - gan lai transportētu cilvēkus no Ukrainas uz šejieni, gan lai sniegtu visu nepieciešamo atbalstu šeit uz vietas, nodrošinot aprūpi, kas vistiešākajā mērā ir svarīgi, lai mazinātu sekas un rētas, ko Krievijas nežēlīgais režīms ir atstājis daudzu cilvēku un ģimeņu dzīvēs," sacīja Plešs.

Iekšlietu ministrija (IeM) strādā gan pie 40 000 ukraiņu bēgļu uzņemšanas plāna, gan pie bēgļu atbalsta sistēmas vienkāršošanas, iepriekš atzina Kariņš.

"Šobrīd ir ieradušies nepilni 22 000 bēgļu, un pieauguma temps ir ļoti palēninājies. Nav paredzams, ka tuvākajā nedēļā vai divās nedēļās būs atkal straujš pieaugums," pagājušajā nedēļā pauda premjers.

Pēc viņa paustā, IeM strādā gan pie tā, kā Latvija varētu tikt galā ar 40 000 bēgļu, gan pie tā, kā izskatīsies dzīvē atbalsta sistēma bēgļiem pēc noteiktā termiņa, kad viņiem vairs nebūs pieejams pašlaik noteiktais atbalsts. "Pamatdoma, kas mūs valstī ir, ir palīdzēt šiem cilvēkiem integrēties sabiedrībā," uzsvēra Kariņš.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Pornieks 26.04.2022, 11:47:55

    No kaut kurienes valstij tagad jāatlicina naudiņa lai sadrukātu 40 000 Latvijas Republikas pilsoņu pases...

  • 0
    Larijs Kukarans 26.04.2022, 18:17:01

    Vienkārši trūkst vārdu,nu ņemiet 100 000,lai apaļš skaitlis,tas priekš Latvijas ir kā mī...ziens jūrā,nemaz nejutīs,ka kāds Latvijā atbraucis.Uz priekšu Biedri,ko partija liks to dariet bez ierunām,kas nav ar partiju,tas ir tautas ienaidnieks!Jo tālāk jo trakāk,un neviens neko,visi klusējot piekrīt,aunu bars!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: