No 2. maija Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Covid-19 analīžu pieņemšanas punktos Ventspilī - Lielajā prospektā 26 - 1A un Talsu ielā 39 iespējams veikt ne tikai PCR, bet arī ātros antigēna (Ag) testus.

Abi testēšanas punkti atvērti katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 12.00. Sestdienās no 9.00 līdz 11.00 darbojas viens testēšanas punkts - Lielajā prospektā 26-1A. Svētdienās testēšanas punkti ir slēgti.

Analīžu nodošana iespējama tikai ar iepriekšēju pierakstu. 

Ātrie antigēna (Ag) testi:

  • Ātrais antigēna (Ag) tests tiek veikts, ņemot uztriepi no deguna dobuma;

  • Testu iespējams veikt bez ārsta nosūtījuma. Testa veikšana pasākuma apmeklējumam, ceļošanai ir maksas pakalpojums – 22,00 EUR (t.sk. tulkojums angļu/krievu valodā). Pirms testa nodošanas medicīnas darbinieks jāinformē, kādā valodā nepieciešams tulkojums.

  • Analīžu rezultāti pacientam pēc testa veikšanas tiks izsniegti testa veikšanas vietā 20 minūšu laikā. Rezultāti tiek ievadīti un ir pacientam pieejami arī Datamed sistēmā;

PCR testi:

  • PCR tests tiek veikts, ņemot nazofarengiālo uztriepi;

  • Testu bez maksas iespējams veikt tikai ar ārsta nosūtījumu. PCR testa veikšana pasākuma apmeklējumam, ceļošanai ir maksas pakalpojums – 34,00 EUR (t.sk. tulkojums angļu/krievu valodā). Pirms testa nodošanas medicīnas darbinieks jāinformē, kādā valodā nepieciešams tulkojums.

  • Analīžu rezultāti pacientam būs pieejami tajā pašā dienā. Analīžu rezultāti tiek ievadīti Datamed sistēmā, savukārt pacientam uz norādīto e-pasta adresi vai telefonu tiks nosūtīts piekļuves kods.

Pierakstīties uz testu iespējams:

1. E-pieraksta sistēmā piearsta.lv, sekojot šādiem soļiem: ­

  • Reģistrējies piearsta.lv;

  • ­Izvēlies sadaļu “Klātienes apmeklējums”, nospiežot “Turpināt”;

  • Meklētājā ievadi vietu “Covid analīžu pieņemšanas punkts Lielais prospekts 26-1a, Ventspils” vai “Covid analīžu pieņemšanas punkts Talsu iela 39, Ventspils

  • Piesakies, piezīmēs norādot, kādēļ nepieciešams veikt testu;

VAI

2. Zvanot uz Ventspils slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63624665 – darba dienās no plkst. 8.00 līdz 18.00.

Uz testu jāierodas noteiktajā laikā. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), kā arī jālieto medicīniskā sejas maska vai respirators.

Valsts apmaksāta Covid-19 testa veikšana tiek nodrošināta saskaņā ar aktuālo testēšanas algoritmu: https://www.spkc.gov.lv/lv/valsts-apmaksatas-covid-19-analizes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: