Līdz ar siltāku laikapstākļu iestāšanos, pilsētā uzsākta 1,2 kilometrus garās Ventspils Zilā karoga pludmales sagatavošana peldsezonai, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Lai vasaras sezonā nodrošinātu ērtu piekļuvi pludmalei, izmantojot koka celiņu laipas, šonedēļ tika uzsākta pludmales ieeju attīrīšana no smiltīm, izmantojot buldozeru smilšu stumšanai. Iegūtās smiltis tiek izmantotas lietderīgi, tās nogādājot atklātos pludmales volejbola laukumos, kā arī uz labiekārtotām atpūtas vietām, Ābolu ielas un Graudu ielas galā pie Ventas, lai arī šīs peldvietas sagatavotu sezonai. Smilšu rakšanas darbi šobrīd norisinās pie pludmales centrālās ieejas 4. laipas, un gar glābšanas dienesta posteni, pakāpeniski darbus turpinot arī pārējās oficiālās pludmales ieejās.

Attīrot pludmales ieejas no smiltīm, tiks uzstādītas koka celiņu laipas un izvietots pludmales inventārs, kā pludmales soliņi, pārģērbšanās kabīnes, atkritumu tvertnes un sabiedriskās tualetes, kas apmeklētājiem ir pieejamas bez maksas.

Ventspils pludmale ir pieejama arī cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem. Vides pieejamības nodrošināšanai pludmales sezonā pie ieejas Nr.6 tiek uzstādīta specializēta pārģērbšanās kabīne, kurā ir paplašināta kabīnes ieeja un uzstādīta grīda ērtai iebraukšanai ar ratiņkrēsliem. Pārģērbšanās kabīnē ir uzstādīts speciāls papildus aprīkojums – rokturis un soliņš. Savukārt lai nodrošinātu iespēju vājredzīgiem cilvēkiem salasīt kartes informāciju par Ventspils pludmali, tiks izvietotas taktilās kartes pludmales ieejas stendos, kuru pamatnē ir iestrādāts reljefs, atvieglojot informācijas uztveršanu ar taustes palīdzību.

Oficiālais peldsezonas sākums paredzēts 15. maijā, līdz tam paredzot pabeigt pludmales labiekārtošanas darbus.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -2
    Persona 28.04.2022, 18:34:06

    Mums jau tā pašvaki.
    Tagad biju Liepājā. Kā tur viss notiek pludmalē. Prieks skatīties.

  • -4
    Renars Z 28.04.2022, 20:19:10

    Kas mums pašvaki, ko tu čīksti? Ventspilī būs jauns apgaismojums pludmalē, superīga ideja par šīm laternām. Atjaunos to skattorni, atjauno koka laipas. Mums pludmale ir fantastiska.

  • -2
    Andris Lapukoks 29.04.2022, 10:50:53

    Nu nezinu, nezinu vai gatava, jo vēl pagājušās brīvdienās gāju uz pludmali gar jaunajiem Pūt vējiņiem, un tur bija dēļu kaudzes un puspabeigta laipa, knapi tiku līdz kafejnīcai.

  • -3
    Marta P 29.04.2022, 11:42:19

    Tie tur bija jau pagājušajā gadā, tā ir apzināta "romantika" Liepājā. Tāds nepabeigtības akcentiņš!

  • 0
    reku 28.04.2022, 18:41:15

    Jā,kā gan cilvēki nokļuva pludmalē,kad vēl nebija to koka laipu?
    Atceros labi tos laikus,kad glābšanas tornis vēl cēli stāvēja līdzenā iedagā,darbojās kafejnīca "Enkurs",kur gan nez kāpēc nevarēja iet peldkostīmos,kiosks ar alu,limonādi un dažreiz saldējumu.Nebija arī pīpēšanas aizliegumu.Bet visā visumā cilvēki bez tām ērtībām un ekstrām jutās labāk.

  • -5
    yolo 29.04.2022, 07:23:45

    Jā, kad visi gāja nokārtoties kāpās vai pārģērbšanās kabīnēs, smiltis bija piemēslotas ar izsmēķiem un stikliem. Tad bija lieliski

  • -3
    Marta P 29.04.2022, 11:44:49

    Jā, ja mīl cūcību, tad mūsu pludmale nu dien nav piemērota, radīs neērtības. Var tad pamēģināt to pašu Liepāju, var būt tur jutīsies labāk.

  • -2
    Raminta 28.04.2022, 23:19:15

    Vai akmeņus arī izsijās un visā pludmales zonā? Šogad tie sanesti ļoti daudz.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: