Šodien reģionālajā darba vizītē uz Ventspili dosies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs un Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga, lai vērtētu, kā atbrīvot Ventspils ostas termināļa teritoriju no sašķidrinātā amonjaka.

Amatpersonas apmeklēs Ventspils brīvostas teritoriju un tiksies ar pašvaldības vadību. Tikšanās laikā pārrunās atbildīgo iestāžu - VARAM, VVD, Satiksmes ministrijas, Valsts ieņēmuma dienesta, Ārlietu ministrijas, Ventspils brīvostas pārvaldes, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) un Patērētāju tiesību aizsardzības centra - pārstāvju darba grupā nolemto par drošu amonjaka uzglabāšanu.

Kā vēstīts, Krievijas karadarbības dēļ sankcijām pakļautais Ventspils ostas terminālis SIA "Ventamonjaks" spēj vismaz līdz 15. maijam garantēt drošu amonjaka uzglabāšanu, bet par tālāko ir šaubas.

Pagājušajā nedēļā divas dienas ilgušajās sarunās VARAM, VVD un citu atbildīgo iestāžu pārstāvji guvuši pārliecību, ka "Ventamonjaks" spēj vismaz līdz 15. maijam garantēt drošu amonjaka uzglabāšanu, ja vien uzņēmums ar FKTK iesaisti ātrāk neatrisinās amonjaka drošu pārdošanu un pārvešanu.

VARAM, VVD un citu atbildīgo iestāžu pārstāvji pagājušajā nedēļā darba grupā pārrunāja risinājumus, lai novērstu ķīmisko vielu noplūdes draudus un atbrīvotu Ventspils ostas termināļa teritoriju no sašķidrinātā amonjaka.

Darba grupa turpina darbu arī šonedēļ, lai pārrunātu turpmākos rīcības modeļus tālākajai situācijas risināšanai.

VVD jau iepriekš ir norādījis, ka drošība ir prioritāte, līdz ar to gadījumā, ja uzņēmums pats nespēs nodrošināt drošu uzglabāšanas procesu, valsts to pārņems, iespējams arī, lemjot par bīstamās preces atsavināšanu un atbildības uzņemšanos par šo kravu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: