Trešdien, 4. maijā plkst. 15 koncertzālē ''Latvija'' izskanēs svētku koncerts par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai.

Svētku uzrunu teiks Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš. Muzikālu priekšnesumu sniegs Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā. Koncertmeistars Artūrs Mitrēvics.
Koncerta programmā izskanēs latviešu tautasdziesmas un tādu komponistu kā piemēram - E.Dārziņa, M.Brauna, R.Tigula, S. Rahmaņinova, U.Sisaska un Fr.Šūberta skaņdarbi.

Rīgas Doma zēnu koris dibināts 1950. gadā. Kora koncerti regulāri notiek ne tikai visas Latvijas vadošajās koncertzālēs un baznīcās, bet arī daudzās jo daudzās pasaules valstīs. Koris pabijis Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Francijā, Šveicē, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Amerikā, Kanādā un Japānā. Rīgas Doma zēnu koris Latvijas koru saimē ir viens no visaktīvāk koncertējošiem kolektīviem, kura devums ir novērtēts ar Lielo Mūzikas balvu – nopietnāko apbalvojumu mūzikā mūsu valstī. Klajā nākuši 22 Rīgas Doma zēnu kora solo ieraksti kompaktdisku formātā. Kopš 1998. gada kora diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir Mārtiņš Klišāns.

Svētku koncerta tiešraide būs skatāma arī Ventspils portālā - www.ventspils.lv

Ieeja bez maksas.

Bezmaksas ieejas kartes pieejamas no 26. aprīļa plkst.12 koncertzāles ''Latvija'' kasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: